Κουβέιτ: Έγινε η ορκωμοσία του νέου εμίρη- Ετεροθαλής αδελφός του σεΐχη Σαμπάχ που πέθανε

Κουβέιτ: Έγινε η ορκωμοσία του νέου εμίρη- Ετεροθαλής αδελφός του σεΐχη Σαμπάχ που πέθανε Facebook Twitter
Ο νέος εμίρης του Κουβέιτ (Πηγή φωτό EPA)
0

Το Κουβέιτ απέκτησε νέο εμίρη, καθώς έγινε η ορκωμοσία του Ναουάφ αλ-Άχμαντ Αλ Σαμπάχ, μία μέρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του σεΐχη Σαμπάχ.

Ο 83χρονος νέος εμίρης είναι ετεροθαλής αδελφός του σεΐχη Σαμπάχ και η ορκωμοσία του έγινε στο κοινοβούλιο σήμερα, Τετάρτη. «Σας υπόσχομαι ότι θα κάνω το καλύτερο που μπορώ και θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για να διατηρήσω την ασφάλεια και την σταθερότητα του Κουβέιτ και να διασφαλίσω την αξιοπρέπεια και την ευημερία του λαού», είπε εμφανώς συγκινημένος ο εμίρης Ναουάφ, μετά την ορκωμοσία του. Ζήτησε ενότητα απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή και δεσμεύθηκε για μια «δημοκρατική προσέγγιση» στο Κουβέιτ.

Κουβέιτ: Έγινε η ορκωμοσία του νέου εμίρη- Ετεροθαλής αδελφός του σεΐχη Σαμπάχ που πέθανε Facebook Twitter
Η ορκωμοσία του νέου εμίρη έγινε σήμερα στο κοινοβούλιο του Κουβέιτ (Πηγή φωτό EPA)

Ο 83χρονος είχε υπηρετήσει σε υψηλόβαθμα πόστα τις προηγούμενες δεκαετίες. Ήταν υπουργός Άμυνας όταν οι ιρακινές δυνάμεις εισέβαλαν στο Κουβέιτ το 1990, ενώ έχει διατελέσει και υπουργός Εσωτερικών. Αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα προχωρήσει σε σημαντικές πολιτικές αλλαγές, παρά τις ιστορικές αποφάσεις των γειτονικών χωρών- των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν- να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

Στο μεταξύ, στο Κουβέιτ έφτασε σήμερα και η σορός του σεΐχη Σαμπάχ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις ΗΠΑ, σε ηλικία 91 ετών. Ο ηγέτης της χώρας τα τελευταία 14 χρόνια ήταν σε νοσοκομείο στη Μινεσότα από τον Ιούλιο.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Κουβέιτ με κυβερνητικό Airbus Α340. Οι αρχές έκλεισαν τους δρόμους, για να περάσει το κομβόι που μετέφερε τη σορό στο τέμενος Μπιλάλ μπιν Ραμπάχ. Στην κηδεία του θα παραστούν μόνο «συγγενείς του εμίρη», ανακοίνωσε το παλάτι, πιθανόν ως μέτρο για να αποφευχθεί η συγκέντρωση πλήθους, λόγω του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM
Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Διεθνή / Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούτι, εμφανίζονται αδρανείς μετά τις ισραηλινές επιθέσεις - Πώς οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στη Μέση Ανατολή και τι φοβούνται οι ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση στο Ιράν, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ και τις διεθνείς διπλωματικές κινήσεις
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM