Κούβα: Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στην Αβάνα

Κούβα: Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στην Αβάνα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Αεροσκάφος της αμερικανικής εταιρείας Southwest χρειάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση χθες Κυριακή, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αβάνας.

Σύμφωνα με την Corporación de la Aviación Cubana (CACSA), δεν τραυματίστηκε κανείς σοβαρά, ενώ για την αναγκαστική προσγείωση, ευθύνεται ένας από τους κινητήρες, ο οποίος υπέστη βλάβη.

Στο βίντεο που τράβηξε επιβάτης με κινητό, η καμπίνα των επιβατών εικονίζεται να γεμίζει καπνό, ενώ πανικόβλητοι γονείς προσπαθούν να δείξουν στα παιδιά πώς να φορέσουν τις μάσκες οξυγόνου.

Το αεροσκάφος, που δεν διευκρινίστηκε πόσους επιβάτες μετέφερε, εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της Κούβας προς το Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα, στις νότιες ΗΠΑ.

Το Boeing 737 της εταιρείας Southwest (SWA 3923) υπέστη «βλάβη σε έναν από τους κινητήρες του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της απογείωσης», ανέφερε η CACSA, δημόσια επιχείρηση που διαχειρίζεται τις αερομεταφορές στην Κούβα.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 12:05 (19:05 ώρα Ελλάδας). Το αεροσκάφος «έλαβε άδεια να προσγειωθεί» στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί, πρόσθεσε.

«Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται», σύμφωνα με την CACSA.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης και βίντεο από κινητό τηλέφωνο επιβάτη, ένας κινητήρας του αεροσκάφους έπιασε φωτιά όταν χτυπήθηκε από πουλιά.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM
Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM