Κόσοβο: Επαναπατρίστηκαν γυναίκες και παιδιά τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

Κόσοβο: Επαναπατρίστηκαν γυναίκες και παιδιά τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
EPA
0

Ένα αεροσκάφος που μετέφερε γυναίκες και παιδιά Κοσοβάρων τζιχαντιστών που πολεμούσαν στη Συρία, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Πρίστινας τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεκάδες συγγενείς τζιχαντιστών επέστρεψαν στην πατρίδα τους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της πρώην σερβικής επαρχίας.

Τουλάχιστον 300 υπήκοοι Κοσόβου, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ταξίδεψαν στην εμπόλεμη Συρία από το 2012. Εξ αυτών, 70 άνδρες που είχαν ενταχθεί σε τζιχαντιστικές οργανώσεις σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 150 γυναίκες και παιδιά αιχμαλωτίστηκαν αφότου το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να χάνει έδαφος. Εξήντα από αυτά τα παιδιά γεννήθηκαν μέσα στην εμπόλεμη ζώνη.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί αν επέστρεψαν όλοι όσοι βρίσκονται στις σχετικές λίστες της χώρας.

Εξάλλου, ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ούτε η αστυνομία διευκρίνισαν εάν ανάμεσα στους επιβάτες του αεροπλάνου, επαναπατρίστηκαν και φερόμενοι ως μαχητές.


Στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας φρουρούσαν ένα κτίριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, ενώ το αεροσκάφος με τη σημαία των ΗΠΑ στην ουρά, πλησίαζε στο αεροδρόμιο.


«Η επιχείρηση για την επιστροφή ορισμένων συμπολιτών μας από τη Συρία ολοκληρώθηκε επιτυχώς», δήλωσε ο υπουργός Αμπελάρντ Ταχίρι, ο οποίος βρισκόταν στο αεροδρόμιο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί αργότερα σήμερα.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

Διεθνή / Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

«Τους τελευταίους μήνες, ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, μιλώντας με Αμερικανούς για την ξεκάθαρη επιλογή που έχουμε σε αυτήν την σημαντική εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM