Κορυφαίος πνευμονολόγος προτείνει ποδοσφαιρικό ματς με φιλάθλους για επιστημονική έρευνα

Κορυφαίος πνευμονολόγος προτείνει ποδοσφαιρικό ματς με φιλάθλους για επιστημονική έρευνα Facebook Twitter
PIXABAY
0

Ποδοσφαιρικό αγώνα με φιλάθλους υπό αυστηρές προϋποθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν μεταδίδεται ο κορωνοϊός σε μεγάλες εκδηλώσεις, προτείνει ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Εντατικολόγων Κρίστιαν Καραγιανίδης.

«Δεν υπάρχουν ακόμη έγκυρα δεδομένα σχετικά με τον κίνδυνο μόλυνσης σε τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις. Τα στάδια θα ήταν ιδανικά για μια τέτοιου είδους μελέτη», είπε ο -ελληνικής καταγωγής- πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Παθολόγων της Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής Κρίστιαν Καραγιαννίδης, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post».

«Προτείνω να προσέλθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο, να καταλάβουν αυστηρά τα μισά καθίσματα και να τηρηθούν επίσης αυστηρά οι κανόνες υγιεινής. Άτομα με πυρετό ή τα οποία έχουν κάνει τεστ κορωνοϊού και βρέθηκαν θετικά θα αποκλεισθούν εκ των προτέρων.

Οι φίλαθλοι θα χωριστούν σε δύο διαφορετικά μπλοκ

«Στο ένα μπλοκ θα καθίσουν φίλαθλοι οι οποίοι θα φορούν μάσκες τύπου FFP2, ενώ στο άλλο μπλοκ θα καθίσουν φίλαθλοι οι οποίοι θα φορούν την κάπως πιο απλή ιατρική μάσκα προστασίας», εξήγησε ο πνευμονολόγος της κλινικής Κολωνίας-Μέρχαϊμ.

«Μετά από τρεις ημέρες, θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμα τεστ κορωνοϊού σε όλους τους θεατές. Από αυτά τα αποτελέσματα θα αποδειχθεί πόσα άτομα μετά το αρχικό αρνητικό γρήγορο τεστ θα βρεθούν θετικά, πόσα άτομα μολύνθηκαν μόνο μετά το παιχνίδι και πόσα μολύνθηκαν εντός του γηπέδου», πρόσθεσε.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, «η μελέτη θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η οποία διαθέτει επαρκή οικονομικά μέσα και ενδιαφέρεται να επιτραπούν φίλαθλοι στα γήπεδα το συντομότερο δυνατό», όπως είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM