Κορωνοϊός στη Ρωσία: Ημερήσια αύξηση- ρεκόρ στα κρούσματα, πάνω από 114.000 συνολικά

Κορωνοϊός στη Ρωσία: Ημερήσια αύξηση- ρεκόρ στα κρούσματα, πάνω από 114.000 συνολικά Facebook Twitter
ΕPA
0

Τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε η Ρωσία, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι και ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν βρέθηκε θετικός.

Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλα 7.933 κρούσματα στη Ρωσία, ενώ 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πλέον, τα κρούσματα ανέρχονται σε 114.431 συνολικά, ενώ έχουν καταγραφεί 1.169 θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα.

Την Πέμπτη, η Ρωσία ξεπέρασε το ορόσημο των 100.000 κρουσμάτων και πλέον είναι η χώρα της Ευρώπης στην οποία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα. Όμως, οι θάνατοι από τον κορωνοϊό είναι πολύ λιγότεροι σε σύγκριση με άλλες χώρες που έχουν πληγεί σφοδρά.

Τα κρούσματα στη Ρωσία άρχισαν να αυξάνονται κατακόρυφα τον Απρίλιο. Όμως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει τους πολίτες ότι ακόμη δεν έχει έρθει η κορύφωση της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Θετικός ο πρωθυπουργός

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν ενημέρωσε μέσω τηλεδιάσκεψης τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι είναι θετικός.

Δήλωσε στον πρόεδρο της χώρας ότι θα μπει σε αυτοαπομόνωση και πρότεινε να αναλάβει τα καθήκοντά του ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αντρέι Μπελούσοφ. Ο Πούτιν του ευχήθηκε περαστικά και συμφώνησε με την πρότασή του. «Αυτό που σου συμβαίνει μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Τηλεφώνησέ μου όταν φτάσεις στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

Ο Μισούστιν θα είναι σε αυτοαπομόνωση σε νοσοκομείο, υπό την παρακολούθηση των γιατρών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Μπόρις Μπελιάκοφ. Συμπλήρωσε ότι όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του επίσης θα μπουν σε καραντίνα.

Τέτοια ανησυχία δεν υπάρχει για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η τελευταία φορά που συνάντησε τον Μισούστιν ήταν στις 24 Μαρτίου, ενώ εδώ και εβδομάδες ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει κάνει συναντήσεις και όλες οι επαφές γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM