Η Λομβαρδία εισήγαγε τα αυστηρότερα μέχρι στιγμής μέτρα περιορισμού στην Ιταλία σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωναϊού.

 

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που ανακοινώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου, απαγορεύεται ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση εκτός σπιτιού, ακόμα και ατομικά. Η χρήση αυτόματων μηχανών πώλησης απαγορεύεται επίσης. Οι εργασίες στα εργοτάξια θα σταματήσουν εκτός από εκείνες που σε νοσοκομεία, δρόμους και σιδηρόδρομους. Λουκέτο μπαίνει και σε εβδομαδιαίες αγορές, όπως μεταδίδει το BBC.

 

Η κίνηση έρχεται καθώς η Ιταλία ανέφερε σχεδόν 800 θανάτους από κορωναϊό το Σάββατο. Η Λομβαρδία είναι η χειρότερα πληγείσα περιοχή στη χώρα με 3.095 θανάτους.

 

Σε νέο του τηλεοπτικό διάγγελμα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε την λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού σε όλη την Ιταλία.

 

Όπως τόνισε, κλείνουν σε όλη την χώρα όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις οι οποίες δεν θεωρούνται βασικής σημασίας.

Ο Κόντε εξήγησε ότι μένουν ανοικτά σούπερ μάρκετ, μαγαζιά τροφίμων και φαρμακεία. Τράπεζες και ταχυδρομεία θα λειτουργούν, όπως και οι δημόσιες μεταφορές. Οι υπόλοιποι τομείς, αν το επιθυμούν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τηλε-εργασία.

 

«Είναι μια απόφαση η οποία μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε την οξύτερη φάση της επιδημίας. Προέκυψε και κατάσταση οικονομικής, έκτακτης ανάγκης, αλλά η κυβέρνησή μας θα παρέμβει καθοριστικά για να μπορέσει, η Ιταλία, να σηκωθεί και πάλι όρθια», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

 

«Η κοινωνία μας πρέπει να υποστηρίξει, ενωμένη, το πιο πολύτιμο αγαθό, το οποίο είναι η ζωή. Δεν χάνουμε το θάρρος και την ελπίδα στο μέλλον», ολοκλήρωσε ο Κόντε. Όπως ανέφερε τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 3 Απριλίου.

 

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού στη βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, την πλέον πληγείσα περιοχή από τον Covid-19 στην Ιταλία, αυξήθηκε κατά 546 σε μια ημέρα, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται σε 3.095, ανακοίνωσαν χθες αξιωματούχοι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τότε που άρχισε η επιδημία.