Απαγόρευση της κυκλοφορίας ανακοίνωσε νωρίτερα απόψε, λόγω κορωνοϊού, με μήνυμά του, ο Μπόρις Τζόνσον

 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, οι πολίτες της χώρας θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους για «περιορισμένους σκοπούς», όπως η αγορά βασικών αγαθών, η άσκηση - μία φορά την ημέρα, οποιαδήποτε ιατρική ανάγκη, αλλά και το να μετακινούνται από και προς τη δουλειά όταν είναι αυτό είναι «απολύτως απαραίτητο». 

 

«Αυτοί είναι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να βγαίνετε από το σπίτι», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

 

 

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τους πολίτες να μη συναντούν φίλους και μέλη της οικογένειάς τους που δεν μένουν μαζί τους. 

 

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Αστυνομία θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμα και να διαλύει συγκεντρώσεις. Τα καταστήματα που δεν πωλούν απολύτως απαραίτητα αγαθά θα κλείσουν. Το ίδιο θα συμβεί για βιβλιοθήκες, παιδότοπους, γυμναστήρια και χώρους λατρείας. Οι συγκεντρώσεις σε δημόσιους χώρους, άνω των δύο ατόμων, θα διαλύονται με εξαίρεση ανθρώπους που ζουν μαζί.

 

Ακόμη απαγορεύονται όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις, ανάμεσά τους γάμοι και βαφτίσεις. Οι κηδείες εξαιρούνται. Τα πάρκα θα παραμένουν ανοιχτά για άσκηση, αλλά δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις. 

 

Ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι «κανείς πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να παίρνει τέτοια μέτρα», ενώ συμπλήρωσε πως καταλαβαίνει τη «το κόστος αυτής της διακοπής». Η κυβέρνηση αναμένεται να επανεξετάσει τα έκτακτα σε τρεις εβδομάδες από σήμερα.

 

 

Με πληροφορίες από BBC