Την ώρα που ο πλανήτης συνεχίζει να πλήττεται από την πανδημία της covid-19, επαγγελματίες κάθε χώρου προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα. 

 

Η πανδημία του κορωνοϊού επέβαλε αυστηρούς κανόνες στη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων, δημιουργώντας και νέες ανάγκες. Μια από αυτές ήταν η μάσκα που γρήγορα έγινε απαραίτητο αξεσουάρ της καθημερινότητας.

 

Μπορεί όμως μία μάσκα να είναι ταυτόχρονα και γραβάτα; Στο ερώτημα «γραβάτα ή μάσκα» ένας Ιταλός σχεδιαστής απαντάει και τα δύο σε ένα! Ο Βιντσένζο Ουλτουράλε σκέφτηκε πως μία γραβάτα, η οποία μετατρέπεται σε μάσκα, θα αποτελέσει απαραίτητο αξεσουάρ για τους άνδρες. Πρόκειται για το αξεσουάρ Vattinn, μια γραβάτα που στην απόληξή της φαρδαίνει, αν κριθεί απαραίτητο, και γίνεται μάσκα προσώπου.

 

Κορωνοϊός: Μάσκα ή γραβάτα; Και τα δύο σε ένα προτείνει Ιταλός σχεδιαστής
Φωτογραφία Ulturale Napoli

 

Όπως λέει ο Ουλτουράλε, το ύφασμα του αξεσουάρ, εκτός από πολυτελές, είναι και αντιβακτηριδιακό.

 

Η ιδέα προέκυψε μετά από προσωπική εμπειρία του ίδιου του σχεδιαστή. Ο Βιντσένζο Ουλτουράλε ανέφερε πως κάποια στιγμή βρέθηκε χωρίς μάσκα σε ένα μέρος που φορούσαν όλοι. Προκειμένου να καλύψει το πρόσωπό του, χρησιμοποίησε τη γραβάτα που φορούσε. Η αυθόρμητη κίνησή του ήταν αποτέλεσε την αιτία που δημιούργησε τις γραβάτες που μετατρέπονται σε μάσκες.

 

Κορωνοϊός: Μάσκα ή γραβάτα; Και τα δύο σε ένα προτείνει Ιταλός σχεδιαστής
Φωτογραφία Ulturale Napoli

 

 

 

Ο οίκος Ουλτουράλε παρουσίασε την πρωτότυπη ευρεσιτεχνία του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

Σύμφωνα με τον εμπνευστή της, ήδη το τελευταίο τρίμηνο του 2020 πούλησαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο κομμάτια.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr