Κορωνοϊός - Κίνα: Εκτεταμένη μόλυνση σε υπαίθρια αγορά τροφίμων στο Πεκίνο

Κορωνοϊός - Κίνα: Εκτεταμένη μόλυνση σε υπαίθρια αγορά τροφίμων στο Πεκίνο Facebook Twitter
EPA
0

Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας τόνισε ότι πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής στις αγορές τροφίμων της χώρας και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην αλυσίδα ανεφοδιασμού τους, μετά το νέο ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού στο Πεκίνο.

Η επανεμφάνιση της covid-19 στην κινεζική πρωτεύουσα την τελευταία εβδομάδα συνδέεται με την τεράστια αγορά χονδρικής Σινφάντι, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πεκίνου, όπου πωλούνται καθημερινά χιλιάδες τόνοι λαχανικών, φρούτων και κρέατος.

Η επιτροπή πειθαρχίας του Κομμουνιστικού Κόμματος επεσήμανε ότι το νέο ξέσπασμα υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής στις κινεζικές αγορές και να περιοριστούν οι υγειονομικοί κίνδυνοι.

Η επιδημία είναι ένας καθρέπτης που δεν αντικατοπτρίζει μόνο τις βρώμικες και κακές πλευρές των αγορών χονδρικής αλλά και το χαμηλό επίπεδο συντήρησής τους, εκτίμησε η επιτροπή σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη στον ιστότοπό της.

Οι τεράστιες αγορές τροφίμων της Κίνας θεωρούνται κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη του κορωνοϊού, ο οποίος πλέον έχει μολύνει περισσότερους από 8 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊός εμφανίστηκε στην αγορά θαλασσινών Χουάναν στην πόλη Ουχάν, όπου πιστεύεται ότι πωλούνται νυχτερίδες και άλλα άγρια ζώα.

Η επιτροπή πειθαρχίας τόνισε ότι οι περισσότερες αγορές χτίστηκαν πριν 20 με 30 χρόνια, όταν δεν είχε ακόμη αναπτυχθεί πλήρως το σύστημα αποχέτευσης.

Αξιωματούχοι στην Ουχάν πήραν αυτή την εβδομάδα 3.000 δείγματα από εργαλεία, επιφάνειες κοπής και σωλήνες αποχέτευσης από 114 υπαίθριες αγορές και 107 σούπερ μάρκετ προκειμένου να εντοπίσουν νέες πηγές μόλυνσης. Όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά, ανακοίνωσαν.

Εξάλλου η Κίνα έχει δεσμευθεί να απαγορεύσει την πώληση και την κατανάλωση άγριων ζώων προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών στου ανθρώπους, αν και θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται η χρήση παραγώγων άγριων ζώων, οποία είναι κοινή στην παραδοσιακή ιατρική.

Οι αρχές του Πεκίνου επιβεβαίωσαν 21 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε η επιτροπή υγείας της κινεζικής πρωτεύουσας, αριθμό μειωμένο συγκριτικά με τα 31 της προηγουμένης.

Το Πεκίνο κατέγραψε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του τρέχοντος ξεσπάσματος στην πόλη — του χειρότερου από τον Φεβρουάριο - την 11η Ιουνίου. Ο αριθμός των κατοίκων της κινεζικής πρωτεύουσας που επιβεβαιώθηκε πως προσβλήθηκαν έκτοτε έχει φτάσει τους 158.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ