Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Παρατείνονται ως 31/5 τα έκτακτα μέτρα - Φόβος για «δεύτερο κύμα» κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Παρατείνονται ως 31/5 τα έκτακτα μέτρα - Φόβος για «δεύτερο κύμα» κρουσμάτων Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τα τέλη Μαΐου, εν μέσω προειδοποιήσεων πως ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε τόσο πρώιμο στάδιο ίσως προκαλούσε περαιτέρω επιβάρυνση στα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία που είναι γεμάτα με ασθενείς κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση Άμπε είχε κηρύξει στις 7 Απριλίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Τόκιο και άλλους έξι νομούς. Έκτοτε, τα έκτακτα μέτρα επεκτάθηκαν και στο υπόλοιπο της χώρας, αν και χωρίς ποινές ή πρόστιμα όπως σε άλλες χώρες του κόσμου.

Τα έκτακτα αυτά περιοριστικά μέτρα αναμενόταν να λήξουν την Τετάρτη - το τέλος μιας σειράς αργιών γνωστής ως Χρυσή Εβδομάδα - ωστόσο, ο Άμπε ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πως παραμένουν σε ισχύ για όλη τη χώρα έως τις 31 Μαΐου. Κάλεσε τους πολίτες να υιοθετήσουν «νέο τρόπο ζωής» με βάση την κοινωνική αποστασιοποίηση, προσθέτοντας πως η παράταση αυτή «σχεδιάστηκε για να προετοιμαστούμε για το επόμενο βήμα και τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης».

Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Παρατείνονται ως 31/5 τα έκτακτα μέτρα - Φόβος για «δεύτερο κύμα» κρουσμάτων Facebook Twitter
Κάλεσε τους πολίτες να υιοθετήσουν «νέο τρόπο ζωής» με βάση την κοινωνική αποστασιοποίηση - ΕΡΑ

Η απόφαση του Άμπε ήρθε μετά τις προειδοποιήσεις των ειδικών της κυβέρνησης πως ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων δεν έχει μειωθεί αρκετά ώστε να είναι ασφαλής η χαλάρωση των μέτρων. Οι ίδιοι δε, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου πως ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κρουσμάτων θα μπορούσε να ασκήσει αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, η Ιαπωνία μετρά 487 νεκρούς και σχεδόν 15.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM