Κορωνοϊός: Η Airbnb στοιχηματίζει πως ο κόσμος θα αρχίσει ξανά τα ταξίδια και πως έρχεται μια μεγάλη αλλαγή

Κορωνοϊός: Η Airbnb στοιχηματίζει πως ο κόσμος θα αρχίσει ξανά τα ταξίδια και πως έρχεται μια μεγάλη αλλαγή Facebook Twitter
1

Τουρισμός και ταξίδια έχουν επηρεαστεί τρομακτικάαπό την πανδημία του κορωνοϊού με την Airbnb να είναι επίκεντρο σε πολλές αναλύσεις για το πλήγμα.

Καθώς η Airbnb βρέθηκε αντιμέτωπη με τα lockdown και σχεδόν ολική παύση κρατήσεων, το ζήτημα του τι πρέπει να κάνει η εταιρεία για να επιβιώσει θεωρείται υψίστης σημασίας.

Το Bloomberg Businessweek μίλησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Airbnb, Brian Chesky, ο οποίος εξήγησε τι κάνει η εταιρεία για να αντιμετωπίσει την «καταιγίδα». Για την ώρα, ο Chesky ομολογεί πως δεν μπορεί να κάνει περισσότερα από το να περιμένει, αλλά δηλώνει αισιόδοξος.

Ο CEO λέει πως έχει μειώσει τις διαφημιστικές δαπάνες και ότι σκοπεύει να επικεντρωθεί σε νέα πρότζεκτς. Επιμένει όμως ότι η απάντηση στα προβλήματα της εταιρείας δεν είναι να αλλάξει δραματικά την φιλοσοφία της επιχείρησής του. «Στοιχηματίζω ότι όταν τελειώσει η κρίση και το μέτρο της κοινωνικής απόστασης, οι άνθρωποι θα θέλουν τελικά πάλι να συνδεθούν», λέει. Δυστυχώς, κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα διαρκέσει η κρίση ή πώς θα αλλάξει τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Καθώς ο κόσμος φοράει χειρουργικές μάσκες και γάντια, η επαγγελματική αποστείρωση ενός ξενοδοχείου ξαφνικά φαίνεται πολύ πιο ελκυστική από το κρεβάτι κάποιου άλλου. Ίσως, παρά την αισιόδοξη προοπτική του Chesky, η δόξα της Airbnb να έχει τελειώσει, γράφει το Bloomberg.

Κορωνοϊός: Η Airbnb στοιχηματίζει πως ο κόσμος θα αρχίσει ξανά τα ταξίδια και πως έρχεται μια μεγάλη αλλαγή Facebook Twitter

Ο Chesky στοιχηματίζει όμως πως η ανάκαμψη μετά την πανδημία θα μοιάζει πολύ με την ανάκαμψη από την τελευταία ύφεση, με τους σκληροπυρηνικούς Αμερικανούς να είναι πιο πρόθυμοι να διαθέσουν εφεδρικά υπνοδωμάτια, γκαράζ και δεύτερες κατοικίες, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα ενοικιάσουν σε έναν ασυμπτωματικό ταξιδιώτη. Το σχέδιο, λέει, είναι να επικεντρωθεί σε αυτούς τους οικοδεσπότες μερικής απασχόλησης και να δώσει λιγότερη έμφαση στους επαγγελματίες οικοδεσπότες που ήταν ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εταιρεία, που δύσκολα θα ρυθμιστεί, θα είναι η επίδραση της πανδημίας στην ψυχική κατάσταση των ανθρώπων. Ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση, το ταξίδι θα είναι λίγο τρομακτικό και γεμάτο αβεβαιότητα. καθώς θα είναι μια έξοδος από την comfort zone και θα απαιτεί στενή επαφή με πολλούς άλλους ανθρώπους.

Κατά την εκτίμησή του Chesky, η επιχειρηματικότητα στο hosting θα στραφεί στο να προσφέρονται μακροπρόθεσμα ενοίκια σε κατοίκους της πόλης που αναζητούν ένα παρατεταμένο καταφύγιο. Λέει επίσης ότι πολλοί από τους επισκέπτες μπορεί να συνεχίσουν να νοικιάζουν δωμάτια Airbnb, ακόμη και μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, καθώς οι προσπάθειες κοινωνικής απόστασης θα κρατήσουν περισσότερους ανθρώπους  από τα γραφεία τους. «Αυτό είναι ένα τεράστιο πείραμα καθώς οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι μπορούν να εργαστούν από απόσταση», λέει. «Πιστεύουμε ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία».

Ο Chesky αποκαλύπτει ότι μόλις τελειώσει το χειρότερο σκέλος της κρίσης, θα εμπορεύεται προσωπικές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι στις δικές τους πόλεις, καθώς θεωρεί ότι ο κόσμος θα χρειαστεί νέες μορφές ψυχαγωγίας που δεν θα περιλαμβάνουν το να στριμώχνεται σε μπαρ ή κινηματογράφους. 

Υποστηρίζει ότι η αίσθηση της αποξένωσης που έρχεται με την πανδημία, θα μπορούσε να είναι το κλειδί για επανεκκίνηση «Παραδόξως, αν και δεν έχω δει κάποιον άλλο άνθρωπο εδώ και πολύ καιρό, λόγω της κρίσης, μιλάω περισσότερο στους ανθρώπους», λέει. «Έτσι ο καθένας έρχεται πιο κοντά.»

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ