Κορωνοϊός: Χάος στα αεροδρόμια των ΗΠΑ - Τεράστιες ουρές λόγω καραντίνας

Κορωνοϊός: Χάος στα αεροδρόμια των ΗΠΑ - Τεράστιες ουρές λόγω καραντίνας Facebook Twitter
Οι τεράστιες ουρές στο αεροδρόμιο του Σικάγο
0

Σε χάος βυθίζονται τα αεροδρόμια των ΗΠΑ καθώς έχουν τεθεί σε ισχύ νέα μέτρα ελέγχου της υγείας λόγω κορωνοϊού, για όσους  επιστρέφουν από την Ευρώπη.

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν καθώς οι ταξιδιώτες περιμένουν ώρες για έλεγχο πριν περάσουν από το τελωνείο.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε ότι η απαγόρευση που επιβάλλεται στα ταξίδια από ευρωπαϊκά έθνη θα επεκταθεί και για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία την Τρίτη. Οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 2.700 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με 54 θανάτους.

Ο κυβερνήτης του Ιλινόις, JB Pritzker, δήλωσε ότι οι ουρές στο αεροδρόμιο  του Σικάγου ήταν «απαράδεκτες» ενώ τα social media γέμισαν φωτογραφίες και βίντεο επιβατών που βρίσκονται στην κατάσταση αυτή.

Οι επιβάτες δέχονται ερωτήσεις για το ιατρικό ιστορικό τους και ελέγχονται για συμπτώματα. Ορισμένοι ειδικοί της δημόσιας υγείας υπογραμμίζουν ωστόσο ότι η αναμονή σε γεμάτα τερματικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η απαγόρευση εισόδου στο αμερικανικό έδαφος για ξένους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (ώρα Ουάσινγκτον, Τρίτη 04.00 GMT), ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

«Διακόπτουμε όλα τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας», δήλωσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος, τονίζοντας ότι οι Αμερικανοί και οι μόνιμοι κάτοικοι ΗΠΑ που θα ταξιδέψουν από τις δύο χώρες θα πάρουν άδεια εισόδου στο αμερικανικό έδαφος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης επισημαίνει ενδείξεις παραβίασης του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ–Ισραήλ, με αναφορές σε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήγματα σε νοσοκομεία και βία εποίκων
LIFO NEWSROOM