Η Amazon δήλωσε ότι θα προσλάβει 100.000 εργάτες για αποθήκες και ντελίβερι στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει την αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Ο online κολοσσός λιανικής πώλησης δήλωσε επίσης ότι θα δώσει αυξήσεις στο προσωπικό στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

 

Τα συστήματα παράδοσης της εταιρείας έχουν βρεθεί υπό πίεση, καθώς οι καταναλωτές αποφεύγουν τα καταστήματα. Όπως η Amazon, έτσι και οι αλυσίδες σουπερμάρκετ των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Albertsons, Kroger και Raley's, προσλαμβάνουν επιπλέον εργαζόμενους καθώς βλέπουν την αύξηση της ζήτησης στο διαδίκτυο.

 

Οι εταιρείες αυτές στρέφονται σε ανθρώπους που εργάζονταν στον κλάδο των εστιατορίων, των ταξιδιών και της ψυχαγωγίας, αλλά τώρα δεν εργάζονται εξαιτίας της πανδημίας.

 

«Θέλουμε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι τους καλωσορίζουμε στις ομάδες μας μέχρι τα πράγματα να επανέλθουν στο φυσιολογικό και ο προηγούμενος εργοδότης τους είναι σε θέση να τους ξαναχρησιμοποιήσει», δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Amazon, Dave Clark.

 

Η Amazon δήλωσε ότι θα αυξήσει τους ωριαίους μισθούς κατά 2 δολάρια ΗΠΑ, 2 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο και 2 ευρώ στην Ευρώπη. Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των αμοιβών που αναμένεται να κοστίσει περισσότερο από 350 εκατομμύρια δολάρια.

 

Mε πληροφορίες από BBC