Μέσα σε 24 ώρες η Ιταλία κατέγραψε 349 νέους θανάτους ασθενών που είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, σε έναν από τους χειρότερους ημερήσιους απολογισμούς στην γειτονική χώρα. 

 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο, τα θύματα πλέον αγγίζουν τα 2.158 στην Ιταλία ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκαν 3.233 νέα κρούσματα. Συνολικά, τα κρούσματα του Covid-19 στην Ιταλία είναι πλέον 27.980 ενώ έχουν ιαθεί πλήρως 2.749 άτομα. Χθες, είχαν χάσει τη ζωή τους 368 άνθρωποι. 

 

 

 

Μόνο στην Λομβαρδία έχουν καταγραφεί 14.649 κρούσματα και έχουν χάσει την ζωή τους 1.420. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 3.522 άνθρωποι και οι νεκροί αγγίζουν τους 346. Στο Βένετο, από τα 2.473 κρούσματα έχουν χάσει τη ζωή τους 69 άνθρωποι.

 

Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας οι κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατειλημμένες και  ο περιφερειάρχης Ατίλιο Φοντάνα κατηγόρησε την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ότι «δεν έχει αντιληφθεί ποια είναι η πραγματικότητα για τους κατοίκους της Λομβαρδίας».

 

Κόντε: «Μείνετε σπίτι, αν αγαπάτε τους συγγενείς σας»

Ενώ τα πάντα έχουν κλείσει στην χώρα και λειτουργούν μόνο σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να περιορίσουν τις εξόδους τους. «Πρέπει να γίνει μια επιπλέον προσπάθεια από μέρους όλων. Και από όσους εργάζονται ή ζούνε σε διαφορετική περιφέρεια από εκείνη στην οποία διαμένουν συνήθως. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να μετακινηθούν [...]  «Αν αγαπάτε πραγματικά τους συγγενείς σας, και για το καλό όλων, πρέπει να αποφύγετε αυτά τα ταξίδια», σημείωνε χθες η κυβέρνηση.

 

Την ίδια ώρα, τα συνολικά θύματα του ιού παγκοσμίως ξεπέρασαν τις 7.000 φτάνοντας τα 7.057, σε ένα σύνολο 179.029 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, ενώ επιδημιολόγοι εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός όσων έχουν ασθενήσει είναι δεκαπλάσιος ή και εκατονταπλάσιος.