Κορωνοϊός: Άγρια ζώα στους δρόμους των έρημων πόλεων - Η καραντίνα άλλαξε τις ισορροπίες

Κορωνοϊός: Άγρια ζώα στους δρόμους των έρημων πόλεων - Η καραντίνα άλλαξε τις ισορροπίες Facebook Twitter
Άγρια ζώα στους δρόμους των έρημων, λόγω καραντίνας για τον κορωνοϊό, μεγαλουπόλεων - Tomohiro Ohsumi/Getty Images
3

Ελάφια, ρακούν, γαλοπούλες και άλλα πλάσματα που υπό φυσιολογικές συνθήκες μοιάζουν αταίριαστα στο χάος των αστικών κέντρων, κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους των έρημων, λόγω καραντίνας για τον κορωνοϊό, μεγαλουπόλεων.

Στη Νάρα της Ιαπωνίας τα ελάφια περιφέρονταν στους δρόμους της πόλης και τους σταθμούς του μετρό. Ρακούν καταγράφηκαν σε παραλία του έρημου Σαν Φελίπε στον Παναμά. Και γαλοπούλες έκαναν την εμφάνισή τους στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Στη Λοπμπούρι της Ταϊλάνδης, απουσία τουριστών και ντόπιων, μαϊμούδες «διαγκωνίζονται» για ένα ξεχασμένο σνακ.

Κορωνοϊός: Άγρια ζώα στους δρόμους των έρημων πόλεων - Η καραντίνα άλλαξε τις ισορροπίες Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Άγρια ζώα στους δρόμους των έρημων πόλεων - Η καραντίνα άλλαξε τις ισορροπίες Facebook Twitter

«Υπό κανονικές συνθήκες ζώα ζουν στα τμήματα των πόλεων που δεν χρησιμοποιούμε» εξηγεί ο Σεθ Μανγκλ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Αστικής Άγριας Ζωής του ζωολογικού κήπου Lincoln Park στο Σικάγο, προσθέτοντας: «Έχουν μια αθέατη παρουσία, κάτι σαν φαντάσματα».


Όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, έτσι και τα πλάσματα που ζουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μεταξύ άγριας φύσης και αστικών κέντρων, βρίσκουν τον τρόπο να προσαρμοστούν στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει ο πλανήτης λόγω κορωνοϊού.


«Αν κάτι λειτουργεί αυτή τη στιγμή ως υπενθύμιση, είναι πως τα ζώα πάντα ζούσαν στην περιοχή μας. Μπορεί να μη θεωρούμε τη φύση μέρος των πόλεών μας, όμως τα ζώα είναι μέρος τους» αναφέρει ο Μανγκλ.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

2 σχόλια