Κορωνοϊός: Αδελφότητα νεκροθαφτών στην Γαλλία αψηφά την πανδημία

Κορωνοϊός: Αδελφότητα νεκροθαφτών στην Γαλλία αψηφά την πανδημία Facebook Twitter
0

Η επιδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει στη θέσπιση νέων κανόνων σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και της Γαλλίας, σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίζουμε πλέον τους νεκρούς.

Στη Γαλλία οι περιορισμοί καθιστούν τη διαδικασία της κηδείας ακόμη πιο δύσκολη, ωστόσο μια πολύ γνωστή ταφική αδελφότητα αψηφά τους κινδύνους της πανδημίας και συνεχίζει απρόσκοπτη το έργο της.

Στην πόλη Béthune, στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας, όσοι συμμετέχουν στην ταφική αδελφότητα, Saint-Eloi, που ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα για να βοηθήσει τις άπορες κυρίως οικογένειες να θάψουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, συνεχίζουν και σήμερα να κηδεύουν νεκρούς με την ίδια διαδικασία.

Εδώ και πάνω από 800 χρόνια, η αδελφότητα δεν συμβάλλει μόνο στη λαογραφία, αλλά είναι μέρος της καθημερινότητας στην πόλη. Και δυστυχώς το έργο της είναι πιο απαραίτητο από ποτέ σε αυτήν την δύσκολη περίοδο της πανδημίας του Covid-19. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του lockdown δεν σταμάτησε το έργο της. Αν και επισήμως δεν επιτρεπόταν η δραστηριότητά τους, ωστόσο κανείς δεν τους εμπόδισε.

Σημειώνεται ότι η αδελφότητα όλα αυτά τα χρόνια έχει ζήσει πολέμους, επιθέσεις με βομβαρδισμούς και πολλά θύματα από ασθένειες. Πλέον εκτελεί το φιλανθρωπικό της έργο με τα απαραίτητα μέτρα κατά του Covid-19, μάσκες, γάντια και την απαραίτητη απόσταση.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ