Η πανδημία της Covid-19 στοίχισε 320 δισεκατομμύρια δολάρια σε απολεσθέντα έσοδα για τον τουριστικό τομέα παγκοσμίως, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Το ποσό αυτό είναι υπερτριπλάσιο των απωλειών που κατέγραψε ο διεθνής τουρισμός κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2009, ανέφερε ο Οργανισμός αυτός, που υπάγεται στον ΟΗΕ και εδρεύει στη Μαδρίτη.

 

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, ο αριθμός των διεθνών τουριστών μειώθηκε κατά 56% (σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019), ποσοστό που αντιστοιχεί σε 300.000.000 επισκέπτες.

 

Σύμφωνα με τον ΠΟΤ, παρατηρείται αργή ανάκαμψη του τουρισμού, ιδίως στο βόρειο ημισφαίριο, ενώ ο δείκτης εμπιστοσύνης που έχει καθιερώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό σημείο.

 

Μεταξύ των κινδύνων που αντιμετωπίζει ο τομέας, είναι «η αναζωπύρωση της ασθένειας» και η εκ νέου επιβολή καραντίνας, ενώ για την κατάσταση στην Κίνα και τις ΗΠΑ ο ΠΟΤ σημειώνει ότι είναι «σε νεκρό σημείο» και αυτό προκαλεί ανησυχία, δεδομένου ότι αυτές οι δύο χώρες είναι οι μεγάλοι «προμηθευτές» τουριστών.

 

Τέλος, ο Οργανισμός εκφράζει επίσης τον φόβο ότι κινδυνεύουν 100-120 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που εξαρτώνται άμεσα από τον τουρισμό.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr