Κοροναϊός: Απώλειες δισεκατομμυρίων για τις αεροπορικές εταιρείες: «Οι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε αεροπλάνα»

Κοροναϊός: Απώλειες δισεκατομμυρίων για τις αεροπορικές εταιρείες: «Οι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε αεροπλάνα» Facebook Twitter
Μια εικόνα εγκατάλειψης από το Kennedy Internarional Airport./ Φωτο: Spencer Platt/Getty Images
0

Η εξάπλωση του κοροναϊού και οι φόβοι για πανδημία, έχουν καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στις αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως. 


Αρκετές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι United Airlines, JetBlue και Lufthansa, ανακοίνωσαν πρόσφατα νέες ακυρώσεις στις πτήσεις τους ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, η πτώση στα έσοδα των αεροπορικών για φέτος πρόκειται να φτάσει τα 63 ή ακόμη και τα 113 δις δολάρια. Ειδικότερα, η United Airlines ανακοίνωσε μειώσεις στον αριθμό των δρομολογίων της τάξης του 20% για Απρίλιο και Μάιο, η JetBlue κατά 5% και η Lufthansa κατά 25%.


«Ο αριθμός των ανθρώπων που πέταξε αυτή την εβδομάδα είναι δραματικά μειωμένος συγκριτικά με όσους ταξίδεψαν την περασμένη», αναφέρει ο Nicholas E. Calio, επικεφαλής των Airlines for America. «Οι πτήσεις ακυρώνονται επειδή οι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε αεροπλάνα».


Παράλληλα, ο κοροναϊός έχει προκαλέσει μεγάλες αναταραχές στο χρηματιστήριο, ενώ πολλές εταιρείες αναπτύσσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του ιού. Η παγκόσμια πτώση του αριθμού των αεροπορικών ταξιδιών ουσιαστικά σημαίνει ότι σταδιακά μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, όπου αρχίζουμε να βλέπουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της εξάπλωσης.


Μάλιστα, οι επιπτώσεις είναι τόσο σημαντικές που η αεροπορική βιομηχανία έχει να βιώσει ένα αντίστοιχο πλήγμα τουλάχιστον 20 χρόνια. Για την ακρίβεια, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η συγκεκριμένη βιομηχανία χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να επανέλθει σε μια κανονικότητα. Σήμερα, φαίνεται πως είμαστε μπροστά σε μια παρόμοια κατάσταση, καθώς αυξάνονται συνεχώς οι ανησυχίες για το μέλλον των πτήσεων και εν γένει της βιομηχανίας.


Οι ανησυχίες αυτές θα μας απασχολήσουν ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα, δεδομένου ότι οι εμπορικές συναλλαγές μέσω αεροπλάνων αποτελούν θεμελιώδες κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας. Η κατάσταση αυτή, άλλωστε, επιβεβαιώνεται και μέσα από τις αναρτήσεις των ταξιδιωτών στα social media, οι οποίοι δημοσιεύσουν διαρκώς εικόνες με άδεια αεροπλάνα και ανθρώπους να φορούν ειδικές στολές σε όλο τους το σώμα.

Με πληροφορίες από NYT

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM