Κορίτσι με σύνδρομο Down αντιμετωπίζει θανατική ποινή επειδή «έκαψε το Κοράνι»

Κορίτσι με σύνδρομο Down αντιμετωπίζει θανατική ποινή επειδή «έκαψε το Κοράνι» Facebook Twitter
0

Ένα νεαρό κορίτσι με σύνδρομο Down κατηγορείται για βλασφημία στο Πακιστάν επειδή λέγεται ότι έκαψε σελίδες από ένα Κοράνι. Αν καταδικαστεί, θα αντιμετωπίσει θανατική ποινή, γράφει το RT News.

Η Rifta Masih συνελήφθη την Πέμπτη έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, το Ισλαμαμπάντ. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες που δόθηκαν από οργισμένους γείτονες. Η Masih ξυλοκοπήθηκε από Mουσουλμάνους που μένουν στην περιοχή επειδή, όπως δήλωσαν, την είδαν να καίει σελίδες του ιερού βιβλίου.

Αρχικά η αστυνομία αρνήθηκε να συμμετέχει αλλά το πλήθος που μαζεύτηκε γι’ αυτό το σκοπό, 600 με 1000 άτομα που έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο, ανάγκασε την αστυνομία να δράσει. Η Masih, η οποία είναι 11 χρονών, δεν είναι σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις της αστυνομίας.

Οι γονείς του κοριτσιού είναι Χριστιανοί και βρίσκονται επίσης υπό κράτηση. Εκατοντάδες Χριστιανοί της περιοχής έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μετά από απειλές Μουσουλμάνων για εμπρησμό. Εντάσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων υπάρχουν εδώ και μήνες, με τους Μουσουλμάνους να παραπονιούνται ότι οι Χριστιανοί διαταράσσουν την κοινή ησυχία με θορυβώδεις χριστιανικές τελετουργίες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM
Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM