Κόντε: Να μην χρειαστεί η Ευρώπη να ζητήσει συγνώμη από κάποια χώρα, όπως με την Ελλάδα

Κόντε: Να μην χρειαστεί η Ευρώπη να ζητήσει συγνώμη από κάποια χώρα, όπως με την Ελλάδα Facebook Twitter
EPA
3

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε παρέμβασή του στην ιταλική γερουσία, αναφέρθηκε στις θέσεις της κυβέρνησής του, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ερχόμενης Πέμπτης.

Σε ότι αφορά τη δυνατότητα χρηματοδότησης των χωρών μελών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της κρίσης του κορωνοϊού, ο Κόντε υπογράμμισε ότι η χώρα του διατηρεί μεγάλες επιφυλάξεις.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να βρεθεί σε θέση να ζητήσει και πάλι συγγνώμη από καμία χώρα, όπως συνέβη στο παρελθόν, όταν επέβαλε στην Ελλάδα υπερβολικά αυστηρούς όρους για την χρηματοδότησή της», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Παράλληλα, πάντως, υπογράμμισε ότι η τελική επιλογή της χώρας του, θα επικυρωθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η χώρα του, μαζί με άλλα οκτώ κράτη της Ένωσης - μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα - έχει ταχθεί υπέρ νέων μορφών χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής. Κατέστησε σαφές ότι τόσο η πρόταση που έχει παρουσιάσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για ένα «Ταμείο Ανάκαμψης», όσο και εκείνες της ισπανικής και της γαλλικής κυβέρνησης -με κάποιες προσθήκες- θα μπορούσαν να στηριχθούν από την Ιταλία.

«Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, με ένα νέο εργαλείο το οποίο να είναι συμβατό με τις ευρωπαϊκές συνθήκες, με μεγαλύτερη χρηματο-οικονoμική ισχύ από όλα τα άλλα, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν όλες οι συνέπειες του Covid 19. Ένα εργαλείο το οποίο θα πρέπει να τεθεί άμεσα στη διάθεση όλων των ενδιαφερόμενων χωρών, διαμέσου ενός μηχανισμού εγγυήσεων» , δήλωσε ο Τζουζέπε Κόντε.

Κατά την παρέμβασή του στην ιταλική γερουσία, τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνησή του έχει αποστείλει και δική της πρόταση, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, στις χώρες με τις οποίες συμμερίζεται την στρατηγική γραμμή για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Παρεμπιπτόντως, ζήτησε ποτέ η Ευρωπαϊκή Ενωση -ως θεσμός- συγγνώμη από την Ελλάδα για τις τερατώδεις αστοχίες των σχεδίων "διάσωσης";Εξ όσων θυμάμαι, μονάχα κάτι μασημένα λόγια που ψιλοέμοιαζαν με συγγνώμη ακούστηκαν από ορισμένους από τους πρωταγωνιστές -και κυρίως δευτεραγωνιστές και κάτω-, όταν αυτοί αποσύρονταν πλέον από το προσκήνιο και δεν εκπροσωπούσαν πλέον παρά τον εαυτό τους (για να προσπαθήσουν πλέον να ξεπλύνουν ό,τι μπορούσε να ξεπλυθεί).