Κωνσταντινούπολη: Διαμαρτυρία και απειλές κατά του Charlie Hebdo- «Θα το πληρώσουν ακριβά»

Κωνσταντινούπολη: Διαμαρτυρία και απειλές κατά του Charlie Hebdo- «Θα το πληρώσουν ακριβά» Facebook Twitter
EPA
0

Διαμαρτυρία κατά του Charlie Hebdo έγινε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, μετά την απόφαση του γαλλικού σατιρικού περιοδικού να αναδημοσιεύσει σκίτσα του Μωάμεθ.

Περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μπεγιαζίτ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Κρατούσαν πλακάτ που απειλούσαν τόσο το Charlie Hebdo όσο και τον Εμανουέλ Μακρόν ότι «θα το πληρώσουν ακριβά». «Η Γαλλία είναι τρομοκρατική χώρα» και «Ο Μακρόν είναι διάβολος, όχι άνθρωπος», έγραφαν άλλα πλακάτ.

Κωνσταντινούπολη: Διαμαρτυρία και απειλές κατά του Charlie Hebdo- «Θα το πληρώσουν ακριβά» Facebook Twitter
EPA

Στις 7 Ιανουαρίου 2015, δύο ισλαμιστές εισέβαλαν στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού, δολοφονώντας εκεί 11 ανθρώπους. Συνολικά, στις επιθέσεις που έγιναν για τρεις ημέρες στο Παρίσι, δολοφονήθηκαν 17 άνθρωποι.

Αν και οι δράστες έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, στις 2 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η δίκη για 14 που κατηγορούνται ως συνεργοί τους. Με αφορμή την έναρξη της δίκης, το Charlie Hebdo αναδημοσίευσε τα σκίτσα του Μωάμεθ, απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Κωνσταντινούπολη: Διαμαρτυρία και απειλές κατά του Charlie Hebdo- «Θα το πληρώσουν ακριβά» Facebook Twitter
EPA

Στην Τουρκία, εκτός από τη διαδήλωση, υπήρξε και κυβερνητική αντίδραση σε αυτή την απόφαση του σατιρικού περιοδικού. Το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την αναδημοσίευση, κάνοντας λόγο για «έλλειψη σεβασμού για τη θρησκεία μας και τον προφήτη μας».

Ο Νουρεντίν Σιρίν, αρχισυντάκτης του τηλεοπτικού δικτύου Kudus, δήλωσε ότι «Μακρόν θα πληρώσει ακριβά, τόσο για την αλαζονεία του στην ανατολική Μεσόγειο όσο και για την υποστήριξή του στις προσβολές κατά του Ισλάμ, υπό πρόσχημα της ελευθερίας του Τύπου».

Κωνσταντινούπολη: Διαμαρτυρία και απειλές κατά του Charlie Hebdo- «Θα το πληρώσουν ακριβά» Facebook Twitter
EPA

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αναδημοσίευση των σκίτσων, η αλ Κάιντα απείλησε ξανά το Charlie Hebdo, σύμφωνα με το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστότοπων. Η δολοφονική επίθεση «δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό», προειδοποίησε η τζιχαντιστική οργάνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM