Σε τρία κομμάτια κόπηκε αεροπλάνο της Pegasus Airlines, έπειτα από ανώμαλη προσγείωση στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης.

 

Το αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης, πιθανόν εξαιτίας ολισθηρότητας, λόγω σφοδρής βροχόπτωσης. Τουλάχιστον 52 άνθρωποι τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά.

 

 

 

Στην πτήση επέβαιναν 171 επιβάτες- ανάμεσά τους δύο παιδιά- και 6μελές πλήρωμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, Τζαχίτ Τουρχάν, δεν υπάρχουν νεκροί. Το αεροπλάνο της Pegasus Airlines είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη.

 

Κωνσταντινούπολη: 52 τραυματίες από το αεροπλάνο που κόπηκε στα τρία

 

Στα πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους, όπως και ένα τμήμα της κοντά στην ουρά, να έχουν κοπεί. Οι επιβάτες εκκενώνουν το αεροσκάφος, που έχει καταλήξει στο γρασίδι, δίπλα από τον διάδρομο προσγείωσης.

 

 

 

Νωρίτερα, στις εικόνες που μεταδίδονταν διακρινόταν ένα τμήμα του αεροσκάφους να έχει πιάσει φωτιά, την οποία έσβησαν οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο. Το αεροδρόμιο έκλεισε και όλα τα αεροσκάφη ανακατευθύνονται στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Ήδη ο εισαγγελέας της Άγκυρας άνοιξε έρευνα για το συμβάν.

 

 

Κωνσταντινούπολη: 52 τραυματίες από το αεροπλάνο που κόπηκε στα τρία

 

Με πληροφορίες από Guardian, Anadolu, ΑΠΕ