Κονγκό: Ραδιόφωνο που μάχεται κατά του Έμπολα αναστέλλει τη λειτουργία του υπό τον φόβο αντιποίνων

Κονγκό: Ραδιόφωνο που μάχεται κατά του Έμπολα αναστέλλει τη λειτουργία του υπό τον φόβο αντιποίνων Facebook Twitter
EPA
0

Τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός που συμμετέχει στη μάχη κατά της επιδημίας του ιού Έμπολα στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ανακοίνωσε ότι σταματά να εκπέμπει υπό τον φόβο αντιποίνων που έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή σε έναν δημοσιογράφο του.

«Από τον προηγούμενο μήνα δεχόμαστε όλοι απειλές. Αποφασίσαμε να διακόψουμε την εκπομπή του ραδιοφώνου μας», δήλωσε ο Ζοέλ Μουσαβούλι διευθυντής του κοινοτικού ραδιοφώνου Lwemba στην περιοχή Μαμπάσα της επαρχία Ιτούρι. «Είμαστε θύματα της ίδιας μας της δέσμευσης υπέρ της ευαισθητοποίησης κατά της διάδοσης του ιού Έμπολα. Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο μας επιβουλεύονται οι πολιτοφύλακες», πρόσθεσε.

Στις 2 Νοεμβρίου ένας εργαζόμενος στον ραδιοφωνικό σταθμό, ο Πάπι Μαχάμπα, δολοφονήθηκε στο σπίτι του από αγνώστους. Η σύζυγός του τραυματίστηκε και το σπίτι του πυρπολήθηκε από τους ίδιους δράστες. Ο διευθυντής του σταθμού Lwemba από την πλευρά του κατήγγειλε ότι έχει γλιτώσει από δύο απόπειρες απαγωγής.

Η διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού εξέφρασε την απογοήτευσή της για την αδράνεια των αρχών και πρόσθεσε ότι θα επαναλειτουργήσει «μετά την αποκατάσταση της κρατικής εξουσίας στην περιοχή».

Από τον Σεπτέμβριο πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στην περιοχή της Μαμπάσα έχουν αποφασίσει να αναστείλουν τη μετάδοση προγραμμάτων που αφορούν την καταπολέμηση του ιού εξαιτίας της εχθρότητας μεγάλου μέρους του πληθυσμού, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης του Τύπου OLPA.

Η ΛΔ Κονγκό αντιμετωπίζει μια επιδημία του ιού Έμπολα από την 1η Αυγούστου 2018, η οποία πλήττει απομονωμένες περιοχές στις επαρχίες Βόρειο Κίβου, Νότιο Κίβου και Ιτούρι. Η επιδημία μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.193 ανθρώπων σε σύνολο 3.287 κρουσμάτων, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Η επιδημία τείνει να σταθεροποιηθεί, δηλαδή να επιβραδυνθεί, καθώς στον τελευταίο απολογισμό δεν υπάρχουν νέα κρούσματα και νέοι θάνατοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκρατημένη αισιοδοξία στις συνομιλίες Τουρκίας–Ισραήλ για αποφυγή στρατιωτικών συγκρούσεων στη Συρία

Ανάλυση / Συγκρατημένη αισιοδοξία στις συνομιλίες Τουρκίας–Ισραήλ για αποφυγή στρατιωτικών συγκρούσεων στη Συρία

Τουρκία και Ισραήλ ξεκίνησαν συνομιλίες για αποτροπή στρατιωτικών συγκρούσεων στη Συρία - Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» - Τι ρόλο παίζουν ΗΠΑ και Αζερμπαϊτζάν
LIFO NEWSROOM
O Ζελένσκι απορρίπτει την πασχαλιάτικη εκεχειρία Πούτιν: «Παίζει με την ανθρώπινη ζωή»

Διεθνή / Ζελένσκι: Θα τηρήσουμε την πασχαλινή εκεχειρία «αν την τηρήσει και η Ρωσία»

Νωρίτερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για προσχηματική πασχαλινή εκεχειρία, την ώρα που συνεχίζονται ρωσικές επιθέσεις - Πού οδηγείται η ειρηνευτική διαδικασία
LIFO NEWSROOM
Οι influencer στα social media τροφοδοτούν τον μισογυνισμό στα σχολεία, προειδοποιούν Βρετανοί εκπαιδευτικοί

Διεθνή / Οι influencer στα social media τροφοδοτούν τον μισογυνισμό στα σχολεία, προειδοποιούν Βρετανοί εκπαιδευτικοί

Ανησυχητικά ευρήματα από νέα δημοσκόπηση: Το 60% των εκπαιδευτικών διαπιστώνει αρνητική επίδραση στη συμπεριφορά των μαθητών λόγω διαδικτυακών προσωπικοτήτων όπως ο Άντριου Τέιτ
LIFO NEWSROOM
Έρευνα: Μασκ και τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ των μεγαλύτερων απειλών για τη φήμη ενός brand

Διεθνή / Έρευνα: Μασκ και τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ των μεγαλύτερων απειλών για τη φήμη ενός brand

Ο αντίκτυπος της σχέσης με άτομα με επιρροή στο «σημερινό πολύ διχασμένο περιβάλλον» δεν μπορεί να υποτιμηθεί, ειδικά με μια βαθιά πολωμένη προσωπικότητα όπως ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με την έρευνα
LIFO NEWSROOM