Κονγκό: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε φοιτητή επειδή δεν φορούσε μάσκα

Κονγκό: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε φοιτητή επειδή δεν φορούσε μάσκα Facebook Twitter
0

Φοιτητής στη ΛΔ Κονγκό έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού που τον κατηγόρησε ότι δεν φορούσε μάσκα στη διάρκεια γυρίσματος βίντεο, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο συμφοιτητής μας Ονορέ Σαμά, σπουδαστής στο πανεπιστήμιο της Κινσάσας, γύριζε βίντεο στο πλαίσιο πρακτικής στην κωμωδία. Αστυνομικός απαίτησε να φοράει μάσκα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο φοιτητής Πασιάν Οντιά, παρών όταν εκτυλίχθηκε το επεισόδιο.

«Παρά τις εξηγήσεις που του έδωσε και παρότι του έδειξε τη μάσκα του, ο αστυνομικός, εξοργισμένος διότι μάλλον περίμενε να του δοθούν χρήματα, τον κατηγόρησε πως πρόβαλε αντίσταση και τον πυροβόλησε εξ επαφής», πρόσθεσε.

Παρόμοιες μαρτυρίες συγκεντρώθηκαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό Top Congo, που έχει μεγάλη ακροαματικότητα, και ειδησεογραφικούς ιστότοπους.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στη χώρα, επί ποινή προστίμου 10.000 φράγκων Κονγκό (κάπου 4 ευρώ). Όμως στην Κινσάσα, αστυνομικοί κατηγορούνται συχνά ότι παρενοχλούν πολίτες και ότι ενθυλακώνουν τα ποσά των προστίμων χωρίς να εκδίδουν βεβαιώσεις παράβασης και είσπραξης προστίμων.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα επιδημιολογικά δεδομένα, ως προχθές Παρασκευή η ΛΔ Κονγκό είχε καταγράψει 1.021 θανάτους εξαιτίας της Covid-19 επί συνόλου 47.786 κρουσμάτων του Sars-Cov-2.

Από τη 10η Ιουλίου, η εκστρατεία ανοσοποίησης έχει ανασταλεί στη χώρα των 92 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς το διαθέσιμο στοκ των εμβολίων της AstraZeneca ξεπέρασε την ημερομηνία λήξης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM