«Το Κομμουνιστικό Κόμμα απαιτεί τα μέλη να έχουν τρία παιδιά»- Το viral σχόλιο που αναστάτωσε την Κίνα

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα απαιτεί τα μέλη να έχουν τρία παιδιά»- Το viral σχόλιο που αναστάτωσε την Κίνα Facebook Twitter
0

Τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (CCP) έχουν προσωπική υποχρέωση να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του μειωμένου ποσοστού γονιμότητας με την απόκτηση τριών παιδιών, σύμφωνα με σχόλιο που έχει διαγραφεί από το ίντερνετ.

«Κανένα μέλος του κόμματος δεν πρέπει να χρησιμοποιεί καμία δικαιολογία, αντικειμενική ή προσωπική, για να μην παντρευτεί ή να κάνει παιδιά, ούτε μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε δικαιολογία για να κάνει μόνο ένα ή δύο παιδιά», αναφέρει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο China Reports Network, τον περασμένο μήνα, αλλά άρχισε να κερδίζει προσοχή την Τετάρτη.

«Κάθε μέλος του CCP θα πρέπει να επωμιστεί την ευθύνη και την υποχρέωση για την αύξηση του πληθυσμού της χώρας και να ενεργήσει σύμφωνα με την πολιτική των τριών παιδιών».

Στιγμιότυπα του άρθρου, που δημοσιεύθηκαν αρχικά σε κρατικό ιστότοπο, προκάλεσαν έντονες συζητήσεις στο κινεζικό Weibo, που μοιάζει με Twitter, όπου οι χρήστες εξέφρασαν την οργή και την έκπληξή τους με τις οδηγίες.

«Όσοι δεν έχουν τρία παιδιά πρέπει να διαγραφούν από το κόμμα και όσοι δεν είχαν τρία παιδιά δεν έπρεπε να είχε επιτραπεί να ενταχθούν στο κόμμα. Ζούμε στο 2021; Ή ταξίδεψα στον χρόνο;», αναρωτήθηκε ένας χρήστης. «Όταν θα βγαίνουν τυφλά ραντεβού στο μέλλον, οι άνθρωποι δεν θα ρωτούν πλέον πόσα διαμερίσματα έχεις, θα ρωτούν: είσαι μέλος του κόμματος; Αν ναι, τότε μπορώ να πω αντίο», αστειεύτηκε ένας άλλος.

Ένα hashtag στο σχόλιο συγκέντρωσε πάνω από 5,7 εκατ. views στο Weibo πριν εξαφανιστεί, σύμφωνα με την South China Morning Post, αλλά ένα άλλο hashtag για τη συζήτηση είχε προβληθεί 61.000 φορές μέχρι τις 11 π.μ. το πρωί της Παρασκευής. Το άρθρο δεν υπήρχε πλέον στον ιστότοπο China Reports Network την Παρασκευή.

Ο αριθμός των παιδιών που γεννήθηκαν στην Κίνα έχει μειωθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ενθαρρύνει τις γεννήσεις. Νωρίτερα φέτος, η κυβέρνηση επέτρεψε ξανά σε όλα τα ζευγάρια να αποκτήσουν τρία παιδιά, αλλά τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι ο αριθμός των γεννήσεων συνέχισε να μειώνεται φέτος.

Είναι ασαφές τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για να αναστρέψει την τάση μείωσης των γεννήσεων, ένα φαινόμενο που παρατηρείται όχι μόνο στην Κίνα αλλά στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπορεί επίσης να είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί κάποιος μεγάλος αντίκτυπος οποιασδήποτε «πολιτικής για τρίτο παιδί» – ειδικά μετά από δεκαετίες επιβολής «πολιτικής για ένα παιδί», με αποτέλεσμα οι περισσότερες οικογένειες να μην έχουν καν δεύτερο παιδί.

Ορισμένες περιοχές στην Κίνα φαίνεται να περιορίζουν την πρόσβαση στη βασεκτομή σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των γεννήσεων, ανέφερε αυτή την εβδομάδα η Washington Post.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία του Ιρανού αριστούχου- «Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να δώσω Πανελλήνιες. Δεν είχα χαρτιά, ταυτότητα, τίποτα»

Διεθνή / Η ιστορία του Ιρανού αριστούχου- «Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να δώσω Πανελλήνιες. Δεν είχα χαρτιά, ταυτότητα, τίποτα»

Ο Κούρο το 2019 δεν μιλούσε ελληνικά και προσπαθούσε να μάθει τη γλώσσα μιλώντας με τους εργαζόμενους στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων όπου διέμενε
THE LIFO TEAM
Amineh Kakabaveh

Τι διαβάζουμε σήμερα / H εθελοτυφλία απέναντι στην Τουρκία είναι καταστροφική

Σήμερα: «Μαύρη μέρα στη σουηδική πολιτική ιστορία» • • • η διακριτική γοητεία του μανιχαϊσμού • • • η εθελοτυφλία απέναντι στην Τουρκία είναι καταστροφική • • • το Βατικανό κοινώνησε τη Νάνσι Πελόζι • • • η αφρικανική Ρεάλ Μαδρίτης • • • πληρώθηκε 286 φορές τον μισθό του
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ