Κομμωτές με κορωνοϊό ήρθαν σε επαφή με 140 πελάτες και δεν κόλλησαν κανέναν - Πώς τα «κατάφεραν»

Κομμωτές με κορωνοϊό ήρθαν σε επαφή με 140 πελάτες και δεν κόλλησαν κανέναν - Πώς τα «κατάφεραν» Facebook Twitter
0

Καμία περίπτωση μόλυνσης από κορωνοϊό δεν συνδέθηκε με τους δυο κομμωτές στο Μιζούρι που ήρθαν σε επαφή με 140 πελάτες ενώ ήταν ασυμπτωματικοί, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Οι δυο κομμωτές εργάζονταν στην ίδια περιοχή του Σπρίνγκφιλντ. Οι πελάτες και οι κομμωτές φορούσαν όλοι μάσκες προστασίας και το κομμωτήριο είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, όπως οι απαιτούμενες αποστάσεις ανάμεσα στις καρέκλες και τα αραιά ραντεβού, σημείωσε το τοπικό υγειονομικό τμήμα. 

Ο ένα κομμωτής δούλεψε με 56 πελάτες και ο δεύτερος με 84. Αμφότεροι πήγαν στο κομμωτήριο για περίπου οκτών ημέρες μέχρι τις 20 Μαΐου.

Από τους 140 πελάτες και τους επτά συνεργάτες που εκτέθηκαν δυνητικά στον ιό, οι 46 υποβλήθηκαν σε τεστ, τα οποία βγήκαν αρνητικά. Οι υπόλοιποι μπήκαν σε καραντίνα για το απαιτούμενο διάστημα των 14 ημερών, το οποίο έχει πλέον παρέλθει χωρίς να αναφερθούν περιπτώσεις μόλυνσης που να συνδέονται με το κομμωτήριο, εκτός από τους δυο κομμωτές.

Στη διάρκεια της καραντίνας, εκείνοι που δεν έκαναν τεστ, λάμβαναν δυο φορές την ημέρα κλήσεις από τις υγειονομικές αρχές που τους ρωτούσαν αν εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου Covid-19. 

«Είναι φανταστικά νέα σχετικά με την πρόληψη που προσφέρουν οι μάσκες ενάντια στον κορωνοϊό. Μελετούμε πολύ στενά τις λεπτομέρειες αυτής της έκθεσης, μεταξύ άλλων τι είδους μάσκες χρησιμοποιήθηκαν και ποια άλλα μέτρα πρόληψης λήφθηκαν, τα οποία οδήγησαν σε αυτό το ενθαρρυντικό αποτέλεσμα», σημείωσε η Κάθριν Γουόλ, διευθύντρια του τοπικού υγειονομικού τμήματος.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM