Κομισιόν: Συμφωνία με Ιταλία για προϋπολογισμό- Αποφεύγονται οι κυρώσεις

Κομισιόν: Συμφωνία με Ιταλία για προϋπολογισμό- Αποφεύγονται οι κυρώσεις Facebook Twitter
EPA
0

Αποφεύγονται τελικά οι κυρώσεις για υπερβολικό έλλειμμα στην Ιταλία, καθώς Ρώμη και Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξαν σε συμφωνία για τον ιταλικό προϋπολογισμό. 

Τη συμφωνία ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η συμφωνία προβλέπει εξοικονόμηση 10,25 δισεκ. ευρώ, εν μέρει λόγω της «μετάθεσης της εφαρμογής δύο σημαντικών μέτρων της ιταλικής κυβέρνησης: της μεταρρύθμισης των συντάξεων και του εισοδήματος του πολίτη, ενός κατώτατου εισοδήματος για τους πιο φτωχούς», είπε ο Ντομπρόβσκις.

Η λύση αυτή «δεν είναι ιδανική, αλλά επιτρέπει να αποφευχθεί σε αυτό το στάδιο μια διαδικασία για υπερβολικό έλλειμμα», πρόσθεσε.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα προβλέπει δημοσιονομικό έλλεμμα 2,04% του ΑΕΠ --έναντι 2,4% αρχικά-- με την ανάπτυξη να αναμένεται στο 1% το 2019 έναντι 1,5% της προηγούμενης πρόβλεψης. 

Μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας η απόδοση των διετών ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν επτά μηνών.

Η απόδοση των διετών ιταλικών ομολόγων μειώθηκε κατά 14 μονάδες βάσης στο 0,395%, δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαΐου.

Η απόδοση των πενταετών ιταλικών ομολόγων υποχώρησε στο 1,804%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο ενώ η απόδοση των 10ετών τίτλων μειώθηκε κατά 14 μονάδες βάσης στο 2,80%.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ιταλικών και γερμανικών 10ετών ομολόγων μειώθηκε γύρω στις 252 μονάδες βάσης, η μικρότερη από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αργά χθες το spread είχε διαμορφωθεί γύρω στις 268 μονάδες βάσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ