Κομισιόν σε Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να συνδέει τις διαδικασίες διεύρυνσης ΕΕ και ΝΑΤΟ

Απάντηση Κομισιόν σε Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να συνδέει τις διαδικασίες διεύρυνσης ΕΕ και ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

«Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η ένταξη νέων μελών σε αυτό είναι διαφορετική διαδικασία από αυτή της διεύρυνσης της ΕΕ» απάντησε η αναπληρώτρια της Κομισιόν Ντάνα Σπίναντ στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και το μπλόκο της Άγκυρας στη Σουηδία για προσχώρηση στη βορειοατλαντική Συμμαχία επισήμανε ότι «η ΕΕ έχει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία διεύρυνσης με πολύ πολύ ξεκάθαρο σύνολο βημάτων, τα οποία πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι υποψήφιες χώρες, ακόμα και όσες εύχονται να γίνουν υποψήφιες χώρες».

Ερντογάν: «Βάλτε την Τουρκία στην Ευρώπη για να μπει η Σουηδία στο ΝΑΤΟ»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθεσε για πρώτη φορά τον νέο όρο για να πει το «ναι» η Τουρκία στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, λίγο πριν ταξιδέψει για το Βίλνιους της Λιθουανίας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «υπάρχει μια Τουρκία που περιμένει στην πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περισσότερα από 50 χρόνια και σχεδόν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Απευθύνομαι από εδώ σε αυτές τις χώρες, οι οποίες έχουν κρατήσει την Τουρκία σε αναμονή στο κατώφλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περισσότερα από 50 χρόνια, αλλά θα απευθυνθώ και στη σύνοδο κορυφής προς τις ίδιες: Πρώτα, ανοίξτε το δρόμο για την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά ας ανοίξουμε το δρόμο για τη Σουηδία, όπως ανοίξαμε το δρόμο για τη Φινλανδία. Αυτά δήλωσα και στον κ. Μπάιντεν χθες το βράδυ.

Το έθνος μας έχει προσδοκίες από εμάς. Έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια. Είμαστε η Τουρκία, δεν είμαστε μια χώρα με ραγισμένες πόρτες. Θα τα εκφράσω αυτά και κατά τις συναντήσεις μου με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη σύνοδο κορυφής», επισήμανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM
Διάγγελμα Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί γι' αυτό

Διεθνή / Διάγγελμα Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί γι' αυτό

Ο Χαμενεΐ προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ αναμφίβολα θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά», επικρίνοντας τις «απειλητικές και γελοίες δηλώσεις» του Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
New York Times: Το Ιράν προετοιμάζεται για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις

Διεθνή / New York Times: Το Ιράν προετοιμάζεται για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις

Το Ιράν προετοιμάζει πυραύλους για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις αν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν - Αυξάνονται οι φόβοι για περιφερειακή σύρραξη και αντίποινα από ιρανικές και φιλοϊρανικές δυνάμεις
LIFO NEWSROOM
Τι κάνει ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν στις ΗΠΑ - Το φλερτ με Κίνα και οι εντάσεις με Ινδία

Διεθνή / Τι κάνει ο ισχυρότερος στρατιωτικός του Πακιστάν στις ΗΠΑ - Το «φλερτ» με Κίνα και οι εντάσεις με Ινδία

Ο Αρχηγός Στρατού του Πακιστάν, Ασίμ Μουνίρ, επισκέπτεται την Ουάσινγκτον για να ενισχύσει τις στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, παρά τις αυξανόμενες στρατηγικές δεσμεύσεις με την Κίνα και τις εντάσεις με την Ινδία
LIFO NEWSROOM