Κομισιόν: Να σταματήσουν οι πτήσεις σε χώρες που έχει εντοπιστεί η μετάλλαξη Μποτσουάνα

Κομισιόν: Να σταματήσουν οι πτήσεις σε χώρες που έχει εντοπιστεί η μετάλλαξη Μποτσουάνα Facebook Twitter
0

Φρένο στα ταξίδια από χώρες της νότιας Αφρικής βάζει η ΕΕ, καλώντας τα μέλη της να αναστείλουν όλα τα αεροπορικά ταξίδια, μετά τον συναγερμό που έχει σημάνει με την μετάλλαξη από την Μποτσουάνα.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ότι συμβούλεψε τις κυβερνήσεις της ΕΕ να βάλουν «φρένο έκτακτης ανάγκης» σταματώντας τα ταξίδια σε χώρες της νότιας Αφρικής υπό το φως της εμφάνισης της παραλλαγής B.1.1.529.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα νέα σχετικά με τη νέα εξαιρετικά μεταλλαγμένη παραλλαγή του Covid. Γνωρίζουμε ότι οι μεταλλάξεις μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση και εξάπλωση ακόμη περισσότερων ανησυχητικών παραλλαγών του ιού που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν παγκοσμίως μέσα σε λίγους μήνες», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Είναι πλέον σημαντικό όλοι εμείς στην Ευρώπη να δράσουμε πολύ γρήγορα, αποφασιστικά και ενωμένα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα στα κράτη μέλη να ενεργοποιήσουν το «φρένο έκτακτης ανάγκης» στα ταξίδια από χώρες της νότιας Αφρικής και άλλες χώρες που επηρεάζονται, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της νέας παραλλαγής. Όλα τα αεροπορικά ταξίδια προς αυτές τις χώρες θα πρέπει να ανασταλούν έως ότου κατανοήσουμε ξεκάθαρα τον κίνδυνο που ενέχει αυτή η νέα παραλλαγή. Και οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτήν την περιοχή θα πρέπει να τηρούν αυστηρούς κανόνες καραντίνας», δήλωσε.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ