Κομισιόν για Oruc Reis: Περιμένουμε από την Τουρκία σεβασμό του διεθνούς δικαίου

Κομισιόν για Oruc Reis: Περιμένουμε από την Τουρκία σεβασμό του διεθνούς δικαίου Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

«Μήνυμα» στην Άγκυρα, για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή μονομερών ενεργειών έστειλε η Κομισιόν

«Αναμένουμε από την Τουρκία ότι οι ενέργειές της προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα παραμείνουν εποικοδομητικές, δεν θα είναι μονομερείς και θα βασίζονται στις σχέσεις καλής γειτονίας και στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη νέα τουρκική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο

Στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Ιουνίου, επεσήμανε ο Πίτερ Στάνο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναφέρουν ξεκάθαρα τι προσδοκούν από την Τουρκία. 

«Τότε είχαν καλωσορίσει την αποκλιμάκωση, τονίζοντας τη σημασία για βιώσιμη αποκλιμάκωση», υπενθύμισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. «Η ΕΕ και τα κράτη-μέλη παρακολουθούν την κατάσταση στενά. Αν χρειαστεί θα ξανασυζητήσουν το ζήτημα της συνολικής σχέσης με την Τουρκία. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα κάνει την τελική αξιολόγηση όταν έρθει η ώρα. Ό,τι συμβαίνει από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, καθημερινά αξιολογείται», προσέθεσε.

Τέλος, ο Πίτερ Στάνο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει το θέμα της Τουρκίας στην ατζέντα του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών που θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο. Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε, «τα κράτη-μέλη συζητούν τακτικά το ζήτημα σε διάφορα επίπεδα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ