Κομισιόν: Δεν πληρούνται ακόμη οι προϋποθέσεις για κυρώσεις στην Ουγγαρία, για την απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων

Κομισιόν: Δεν πληρούνται ακόμη οι προϋποθέσεις για κυρώσεις στην Ουγγαρία, για την απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων Facebook Twitter
0

«Δεν πληρούνται ακόμη οι προϋποθέσεις να υποστεί η Ουγγαρία τις προβλεπόμενες κυρώσεις, που φτάνουν ακόμη και στην αναστολή δικαιωμάτων κράτους μέλους της ΕΕ, εξαιτίας της βίας, των διώξεων και των απάνθρωπων συνθηκών κράτησης, στις οποίες υποβάλλουν τους πρόσφυγες οι αρχές της χώρας».

 

Αυτό απαντά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, σε ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα, με αφορμή τις καταγγελίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανώσεων, για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου για το άσυλο και την προστασία των προσφύγων από τις ουγγρικές αρχές.

 

Η Κομισιόν, σύμφωνα με την απάντηση του επιτρόπου Τίμερμανς, έχει περιορίσει την αντίδρασή της στο να κινήσει απλώς τη διαδικασία επί παραβάσει. Δηλαδή, να εξετάσει αν η ουγγρική νομοθεσία για το άσυλο είναι επαρκώς εναρμονισμένη με τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες. Έτσι, «η Κομισιόν αγνοεί επιδεικτικά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που από τον περασμένο Ιούνιο ζητά να ενεργοποιηθεί το άρθρο 7 της Συνθήκης της ΕΕ, το οποίο προβλέπει συγκεκριμένα στάδια ελέγχου και κυρώσεων σε κράτος μέλος που παραβιάζει τις αξίες του κράτους δικαίου», αναφέρει η κ. Κούνεβα.

 

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν καλείται να απαντήσει σε ανάλογη επείγουσα ερώτηση για τις διώξεις προσφύγων, την οποία έχουν καταθέσει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης και 20 ακόμη ευρωβουλευτές από δέκα χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Βρετανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Φινλανδία, Κύπρος) και από τις πολιτικές ομάδες της Αριστεράς (GUE/NGL), των  Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων (Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Χρυσόγονος, Κούρτσιο Μαλτέζε, Εστεφάνια Τόρες Μαρτίνεζ, Τάνια Γκονζάλες, Άντζελα Βαλίνα, Νεοκλής Συλικιώτης, Λιν Μπόιλαν, Σαμπίνε Λόζινγκ, Μπάρμπαρα Σπινέλι. Μέργια Κιλόνεν, Γιοσέπ Τερικάμπρας, Έρνεστ Ουστασούν, Μόλι Σκοτ Κάρο, Γκιόργκι Πιρίνσκι, ‘Εντουαρντ Μάρτιν, Έλι Σλέιν και Σέρτζιο Κοφεράτι).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM