Κομισιόν: Απάντηση με αιχμές στην αντιευρωπαϊκή καμπάνια του Όρμπαν

Κομισιόν: Απάντηση με αιχμές στην αντιευρωπαϊκή καμπάνια του Όρμπαν Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Απάντηση στην καμπάνια της ουγγρικής κυβέρνησης κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ έδωσε σήμερα η Κομισιόν μετά τη χθεσινή απόφαση του Σώματος των Επιτρόπων.

Η κυβέρνηση του Βικτόρ Όρμπαν παρουσίασε μια αφίσα την περασμένη εβδομάδα που εμφάνιζε τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο ουγγρικής καταγωγής Τζορτζ Σόρος, κατηγορώντας τους ότι από κοινού προωθούν την παράτυπη μετανάστευση στην Ουγγαρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η απάντηση προς την ουγγρική καμπάνια τιτλοφορείται «Έχεις δικαίωμα να γνωρίζεις τι σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες!» και στόχο έχει να αποκαταστήσει την «αλήθεια» για το τι κάνει η ΕΕ όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Ως εκ τούτου προσφέρονται συγκεκριμένες απαντήσεις σε επτά σημεία απέναντι στους ισχυρισμούς της ουγγρικής κυβέρνησης που, σύμφωνα με την Επιτροπή, «παραμορφώνουν την αλήθεια και επιδιώκουν να προβάλουν μια σκοτεινή εικόνα μιας μυστικής πλοκής» προκειμένου να έρθουν περισσότεροι μετανάστες στην Ευρώπη.

Εν προκειμένω η Επιτροπή σημειώνει ότι η επανεγκατάσταση προσφύγων σε κράτη-μέλη από χώρες εκτός ΕΕ είναι και θα είναι πάντα εθελοντική καθώς και ότι η ΕΕ δεν υποστηρίζει ούτε υπονομεύει την προστασία των εθνικών συνόρων.

Επίσης υπογραμμίζει ότι η Επιτροπή δεν σκοπεύει να εισαγάγει ανθρωπιστικές θεωρήσεις, δεν συνεργάζεται με κανέναν οργανισμό ούτε παρέχει οικονομική βοήθεια προκειμένου να ενθαρρύνει την παράτυπη μετανάστευση, αλλά μόνο βοηθά τους πρόσφυγες που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τέλος, η απάντηση της Επιτροπής ξεκαθαρίζει ότι τα κράτη-μέλη αποφασίζουν σε εθελοντική βάση εάν επιθυμούν να επιτρέψουν τη νόμιμη μετανάστευση εξειδικευμένου προσωπικού και ότι οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις σε καμία περίπτωση δε συνδέονται με την υποστήριξη ή την αποτροπή της μετανάστευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM