Το κόμικ Calvin & Hobbes έπιασε τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία -Πωλήθηκε σχεδόν μισό εκατομμύριο

Calvin & Hobbes Facebook Twitter
Φωτ: Heritage Auctions
0

Ένα πρωτότυπο, έγχρωμο έργο, το Calvin and Hobbes, του Μπιλ Γουάτερσον, έγινε ένα από τα πιο πολύτιμα κόμικ όλων των εποχών, καθώς σε δημοπρασία άγγιξε το ιλιγγιώδες ποσό των 480.000 δολαρίων.

Το κόμικ, που δημοπρατήθηκε από τον οίκο Heritage Auctions, απεικονίζει το δίδυμο, τον 6χρονο με την τίγρη, να προσπαθούν να ταξιδέψουν στον χρόνο από μια κυριακάτικη στήλη της 24ης Μαΐου 1987.

Το κόμικ φέρει και προσωπικό μήνυμα του καλλιτέχνη: «Για τον Λι με τις καλύτερες ευχές, Μπιλ».

Η τιμή, που έφτασε, καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί για τον τίτλο, όταν ο οίκος δημοπρασιών πούλησε μια καθημερινή στήλη του Φεβρουαρίου 1992 για 216.000 δολάρια τον Σεπτέμβριο.

Η Heritage Auctions σημειώνει ότι μόνο ένα άλλο κόμικς έχει συγκεντρώσει ποτέ 480.000 δολάρια  και πρόκειται για το πρώτο Flash Gordon του Alex Raymond, το οποίο δημοσιεύτηκε το 1934.

«Πιστεύαμε απόλυτα ότι αυτό θα ήταν ένα ρεκόρ, ειδικά δεδομένης της ιστορίας και της ποιότητας του κόμικ», δήλωσε στο Artnet News ο Todd Hignite, αντιπρόεδρος του Heritage Auctions. «Αλλά δεδομένης της σπανιότητας αυτών των διαμαντιών, δεν ξέραμε ποτέ πόσο μακριά θα έφτανε αυτό. Το να πούμε ότι εμείς και ο αγοραστής ότι ήμασταν ενθουσιασμένοι θα ήταν υποτιμητικό», πρόσθεσε.

Σε αντίθεση με τους ομότεχνούς του εικονογράφους, ο Μπιλ Γουότερσον  δεν εξαργύρωσε ποτέ την τέχνη του. Δεν υπήρξαν μεγάλες συνεργασίες, ούτε ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν είχε δώσει άδεια να μετατραπούν τα έργα του σε μπλουζάκια και κούπες. Αυτή η απόρριψη εμπορευματοποίησης αν μη τι άλλο, αύξησε την αξία του έργου του.

Με πληροφορίες ArtNet

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ