Ένας άνδρας που χάθηκε ενώ έκανε πεζοπορία στο ψηλότερο βουνό του Κολοράντο, αγνόησε τις επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις από τις ομάδες διάσωσης, επειδή δεν γνώριζε τον αριθμό που τον καλούσε, σύμφωνα με τις αρχές. 

 

Ο πεζοπόρος δηλώθηκε ως αγνοούμενος περίπου στις 20:00 της 18ης Οκτωβρίου, όταν δεν επέστρεψε στο κατάλυμα του. Έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης να επικοινωνήσει μαζί του μέσω του κινητού τηλεφώνου του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

 

Πέντε διασώστες άρχισαν να κάνουν έρευνα περίπου στις 22:00 στο όρος Έλμπερτ, αλλά επέστρεψαν περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα δίχως να έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τον αγνοούμενο πεζοπόρο. 

 

Δεύτερη ομάδα ξεκίνησε περίπου στις 07:00 το πρωί για τον αναζητήσει σε περιοχές όπου συνήθως χάνουν το μονοπάτι οι πεζοπόροι, αλλά τελικά στις 09:30 ενημερώθηκαν ότι ο άνδρας είχε επιστρέψει στον χώρο διαμονής του.  

 

Ο πεζοπόρος είπε στις αρχές ότι χάθηκε την ώρα που νύχτωνε και πήγαινε από το ένα μονοπάτι στο άλλο, προσπαθώντας να εντοπίσει το σωστό, προτού τελικά καταφέρει να βρει το αυτοκίνητό του το επόμενο πρωί, περίπου 24 ώρες από τη στιγμή που ξεκίνησε την πεζοπορία του. 

 

Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν είχε ιδέα ότι τον έψαχναν, ενώ σύμφωνα με τις αρχές αγνόησε τις επανειλημμένες κλήσεις επειδή δεν ήξερε τον αριθμό που τον καλούσε. 

 

«Αν έχετε καθυστερήσει στο πρόγραμμά σας και αρχίσετε να δέχεστε επανειλημμένες κλήσεις από άγνωστο αριθμό, παρακαλώ απαντήστε. Μπορεί να είναι μια ομάδα έρευνας και διάσωσης που προσπαθεί να επιβεβαιώσει ότι είστε ασφαλείς», επεσήμανε η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης της κομητείας Λέικ. 

 

Η είδηση ότι ο πεζοπόρος δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από κάποιους πολίτες. «Σας παρακαλώ να θυμάστε ότι αυτό που φαίνεται ως κοινή λογική εκ των υστέρων, δεν είναι κάτι προφανές σε κάποιον τη στιγμή που έχει χαθεί και πανικοβληθεί», τόνισε η υπηρεσία, απαντώντας σε σχόλια στο Facebook. 

 

«Στο Κολοράντο οι περισσότεροι που περνούν χρόνο στη φύση έχουν καλή γνώση της οργάνωσης για την έρευνα και διάσωση που υπάρχει για να τους βοηθήσει, αλλά αυτό δεν ισχύει σε εθνικό επίπεδο», σημείωσε ακόμη. 

 

 

Με πληροφορίες από Guardian