Κολομβία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αγροτών

Κολομβία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αγροτών Facebook Twitter
0

Διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούονται στην κεντρική Κολομβία την όγδοη μέρα της γενικευμένης απεργίας των αγροτών.

Απαιτούν την παράταση των ενισχύσεων από την κυβέρνηση λόγω των αυξήσεων των τιμών στα λιπάσματα. Ζητούν ακόμα από την κυβέρνηση την επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι διαδηλώσεις στρέφονται κατά των αγροτικών και οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζει ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι παραγωγοί πατάτας, καλαμποκιού και γάλακτος που ισχυρίζονται ότι αδυνατούν να ανταγωνιστούν με φθηνά εισαγόμενα είδη λόγω των εμπορικών συμφωνιών που έχει συνάψει η χώρα. Οι παραγωγοί του καφέ ζητούν υποτίμηση του εθνικού νομίσματος και ζητούν βοήθεια για να πληρώσουν λιπάσματα και άλλα χημικά.

ΠΗΓΗ: euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μινεσότα: Δικαστής απέρριψε αίτημα τερματισμού των επιχειρήσεων της ICE στη Μινεάπολη

Διεθνή / Μινεσότα: Δικαστής απέρριψε αίτημα τερματισμού των επιχειρήσεων της ICE στη Μινεάπολη

Nομικοί εκπρόσωποι της Μινεσότα χαρακτήρισαν την κατάσταση «χωρίς προηγούμενo», περιγράφοντας τους πράκτορες σαν «στρατό» που συμμετέχει σε «εκτεταμένες παράνομες βίαιες ενέργειες»
THE LIFO TEAM
Το Ισραήλ επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και βασίζεται στον Τραμπ για να το πετύχει

Διεθνή / Το Ισραήλ επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και βασίζεται στον Τραμπ για να το πετύχει

Η αβεβαιότητα γύρω από το ποιος θα αναλάβει τον έλεγχο του Ιράν σε περίπτωση αλλαγής καθεστώτος, αλλά και η πιθανότητα μακράς περιφερειακής αναταραχής, καθιστούν τη στρατηγική σιωπή του Ισραήλ κρίσιμη και επικίνδυνα εύθραυστη
THE LIFO TEAM