Κολομβία: Εκδήλωση της αστυνομίας με στολές SS και σβάστικες - Οργή στα social media, καταδικάζει ο Πρόεδρος

Colombian president condemns police academy’s Nazi costume event Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Twitter
0

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε καταδίκασε την πρωτοβουλία της αστυνομικής ακαδημίας που εμφάνισε τους δοκίμους της ντυμμένους Ναζί στο πλαίσιο εκδήλωσης προς τιμήν της Γερμανίας. 

Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μέσω του επίσημου λογαριασμού της Αστυνομίας στο Twitter. 


Οι δόκιμοι φαίνονται ντυμμένοι με τις χακί στολές της Βέρμαχτ ή τις μπλε των SS και το κόκκινο περιβραχιόνιο με τη σβάστικα


Επιπλέον, στην ίδια εκδήλωση φιγουράριζαν γερμανικές σημαίες και μπαλόνια με τα χρώματα του γερμανικού εθνικού συμβόλου, αλλά και μια ρέπλικα αεροσκάφους της Luftwaffe , αντίγραφα όπλων των Ναζί και σβάστικες σκόρπιες πάνω σε ένα τραπέζι. 


«Από την Ακαδημία Αστυνομίας Σιμόν Μπολίβαρ στην πόλη Τουλούα, οργανώνουμε τη διεθνή εβδομάδα με φιλοξενούμενη χώρα τη Γερμανία. Με τις πολιτιστικές αυτές ανταλλαγές, ενισχύουμε τη γνώση των δοκίμων μας» ανέφερε στο Twitter η σχολή. 

Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στα social media της χώρας, προκαλώντας από οργή έως ντροπή για τις αστυνομικές αρχές. 

«Οποιαδήποτε δικαιολογία για τον ναζισμό είναι απαράδεκτη και καταδικάζω την όποια χρήση ή αναφορά σε σύμβολα που αναφέρονται σε όσους ευθύνονται για το Ολοκαύτωμα με πάνω από έξι εκατομμύρια νεκρούς» ανέφερε ο Ντούκε μέσω Twitter. 

Η Αστυνομία έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διευθυντή της Ακαδημίας. 

Το υπουργείο Άμυνας, στο οποίο υπάγεται η κολομβιανή αστυνομία, τόνισε σε ανακοίνωσήτου πως οι οδηγίες εκπαίδευσης «δεν οραματίζονται σε καμία περίπτωση μια δραστηριότητα όπως εκείνη που πραγματοποιήθηκε». 

Από την άλλη, σε κοινή τους ανακοίνωση, οι πρεσβείες Γερμανίας και Ισραήλ στη Μπογκοτά εξέφρασαν «πλήρη απόρριψη κάθε μορφής αναφοράς ή επίδειξης του ναζισμου». 


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Διεθνή / Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Η διάταξη που αλλάζει το καθεστώς, αναμένεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις για περιπτώσεις αξιώσεων επιστροφών, όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα
NEWSROOM
Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ενθαρρύνω όλους τους εμπλεκόμενους στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και ιδίως τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, να εργαστούν για μια ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ