Κοινή διακήρυξη Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για τη Συρία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για τη Συρία Facebook Twitter
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
0

Οι ΥΠΕΞ της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας συμφώνησαν να υπογράψουν κοινή διακήρυξη με στόχο «τη λήψη κοινών μέτρων για την αναγέννηση της πολιτικής διαδικασίας στη Συρία, ώστε να σταματήσει η συριακή διένεξη», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους δυο ομολόγους του.


«Θέλω να τονίσω ότι στη διακήρυξη γίνεται λόγος για την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και την εδαφική οντότητα της Συρίας», διευκρινίζει ο Λαβρόφ.


Εν τω μεταξύ, πριν τους υπουργούς Εξωτερικών συναντήθηκαν οι υπουργοί Αμύνης των ίδιων χωρών.

Ο ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοιγκού, εξήγησε ότι η Ρωσία στο Χαλέπι έκανε τελικά τη δουλειά που δεν κατάφεραν να κάνουν οι Αμερικανοί. «Πολλούς μήνες τώρα μας υπόσχονταν ότι θα ξεχωρίσουν την μετριοπαθή αντιπολίτευση από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές αλλά δεν το έκαναν. Το κάναμε εμείς και αυτό είναι αναγκαίο ώστε να επικεντρωθούμε στο εξής στη μάχη κατά των τρομοκρατών», διευκρινίζει ο Σοιγκού.


Στη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Φικρί Ησσίκ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα στηρίξει τη Διακήρυξη της Μόσχας. «Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούμε να γίνουμε χώρες - εγγυήτριες στην εκπλήρωση της συμφωνίας κατάπαυσης» ,τονίζει ο ρώσος υπουργός άμυνας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ