Νέα ένταση φέρεται να σημειώνεται στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς σύμφωνα με τα κυπριακά Μέσα το ιταλικό γεωτρύπανο της ΕΝΙ, έκανε μια ακόμη προσπάθεια να φτάσει στον στόχο «Σουπιά» ωστόσο απειλήθηκε εκ νέου από τουρκικά πλοία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεωτρύπανο SAIPEM 12000 προσπάθησε αρχικά να κατευθυνθεί σήμερα το πρωί στη θέση «Σουπιά» όμως στη συνέχεια παρενοχλήθηκε γύρω στις 11:00 από πέντε τουρκικά πλοία και ο καπετάνιος αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω.

 

Το συμβάν επιβεβαίωσε και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βίκτορας Παπαδόπουλος, αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου.

 

«Δυστυχώς μετά από κάποια πορεία, το γεωτρύπανο παρενοχλήθηκε από πέντε πολεμικά τουρκικά πλοία και υπό την απειλή ο καπετάνιος αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Το επεισόδιο ήταν ίδιο με την προηγούμενη φορά. Πρόκειται για αναβολή της συγκεκριμένης γεώτρησης όχι των ενεργειακών σχεδιασμών της Λευκωσίας», τόνισε.

 

Σημειώνεται ότι γύρω στις 10.30 το γεωτρύπανο της ENI Saipem 12000 σήκωσε άγκυρα, ενώ πλέον σύμφωνα με το στίγμα του χάρτη το Saipem 1200 έχει χαράξει πορεία προς Μαρόκο.