Κλειστά τα αεροδρόμια της Μόσχας μετά την επίθεση με drones για δεύτερη νύχτα

Κλειστά τα αεροδρόμια της Μόσχας μετά την επίθεση με drones για δεύτερη νύχτα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου © ΕΡΑ
0

Ουκρανικά drones στόχευσαν τη Μόσχα για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, αναγκάζοντας σε προσωρινό κλείσιμο αεροδρομίων, καθώς η ρωσική πρωτεύουσα προετοιμάζεται για μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, που αναμένεται να παρακολουθήσουν παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Σι Τζινπίνγκ της Κίνας.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε σε σημερινή ανάρτηση στο Telegram ότι τουλάχιστον 19 drones αεροσκάφη καταστράφηκαν κατά την προσέγγισή τους στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ένα βράδυ μετά την κατάρριψη τεσσάρων drones από τη ρωσική αεράμυνα.

Δεν υπήρχαν άμεσες αναφορές για σοβαρές ζημιές ή θύματα, αλλά συντρίμμια από τα καταρριφθέντα drones έπεσαν σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο, δήλωσε ο Σομπιάνιν. Οι πτήσεις ανεστάλησαν ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας σε τέσσερα από τα αεροδρόμια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τις ρωσικές αεροπορικές αρχές.

Οι συσκευές που εκτοξεύτηκαν στη Μόσχα ήταν μεταξύ των 105 ουκρανικών drones που αναχαιτίστηκαν σε όλη τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στο Telegram την Τρίτη.

Η τελευταία ουκρανική επίθεση στη ρωσική πρωτεύουσα έρχεται πριν από την αναμενόμενη άφιξη του Σι στη Μόσχα αύριο, Τετάρτη 6 Μαΐου, για τριήμερη κρατική επίσκεψη, κατά την οποία ο Κινέζος ηγέτης θα συμμετάσχει στους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης την Παρασκευή 9 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο πρόεδρος του Βιετνάμ Το Λαμ και ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο είναι μεταξύ άλλων ηγετών που αναμένεται να παραστούν.

Η Ημέρα της Νίκης είναι η πιο σημαντική ημέρα στο ημερολόγιο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς τη χρησιμοποιεί εδώ και καιρό για να συγκεντρώσει τη δημόσια υποστήριξη και να επιδείξει τη στρατιωτική υπεροχή της χώρας.

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να βρεθούνπαρατάξουν τους δρόμους της Κόκκινης Πλατείας της Μόσχας την Παρασκευή σε μια επίδειξη πατριωτισμού που σηματοδοτεί τον ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και τη μνήμη των περισσότερων από 25 εκατομμυρίων σοβιετικών στρατιωτών και πολιτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Με πληροφορίες από CNN, Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM
ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM