Κινηματογραφική ληστεία με λεία χρυσό και μέταλλα αξίας 40 εκατ. δολαρίων στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο

Κινηματογραφική ληστεία με λεία χρυσό και μέταλλα αξίας 40 εκατ. δολαρίων στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο Facebook Twitter
0

Με κινηματογραφικό τρόπο, ένοπλοι λήστεψαν το αεροδρόμιο του Σάο Πάολο και έφυγαν με λείας αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων .

Οι ένοπλοι λήστεψαν χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων χθες από τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου του αεροδρομίου που θεωρείται το πιο πολυάσχολοο στη Νότια Αμερική και πήραν δύο ανθρώπους ομήρους, γνωστοποίησε η βραζιλιάνικη αστυνομία.

Οι δράστες πήγαν στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος με μαύρο φορτηγάκι η εμφάνιση του οποίου ήταν παρόμοια με εκείνη οχημάτων της ομοσπονδιακής αστυνομίας, αποκαλύπτουν πλάνα από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που είδαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν τέσσερις άνδρες με τα πρόσωπα καλυμμένα, τουλάχιστον ένας από τους οποίους κράταγε όπλο. Ανάγκασαν υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν την καρότσα του αυτοκινήτου με το πολύτιμο φορτίο.

Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, οι ληστές έφυγαν με περίπου 750 κιλά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα και πήραν δύο εργαζόμενους ομήρους ενώ ακόμη διαφεύγουν τη σύλληψη. Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία. Δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους ομήρους.

Το αεροδρόμιο Γκουαρούλιος διαχειρίζεται η GRU Airport, μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η Invepar, η Airports Company South Africa και η Infraero, η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση διαχείρισης αερολιμένων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ