Κινηματογραφική ληστεία με λεία χρυσό και μέταλλα αξίας 40 εκατ. δολαρίων στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο

Κινηματογραφική ληστεία με λεία χρυσό και μέταλλα αξίας 40 εκατ. δολαρίων στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο Facebook Twitter
0

Με κινηματογραφικό τρόπο, ένοπλοι λήστεψαν το αεροδρόμιο του Σάο Πάολο και έφυγαν με λείας αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων .

Οι ένοπλοι λήστεψαν χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων χθες από τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου του αεροδρομίου που θεωρείται το πιο πολυάσχολοο στη Νότια Αμερική και πήραν δύο ανθρώπους ομήρους, γνωστοποίησε η βραζιλιάνικη αστυνομία.

Οι δράστες πήγαν στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος με μαύρο φορτηγάκι η εμφάνιση του οποίου ήταν παρόμοια με εκείνη οχημάτων της ομοσπονδιακής αστυνομίας, αποκαλύπτουν πλάνα από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που είδαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν τέσσερις άνδρες με τα πρόσωπα καλυμμένα, τουλάχιστον ένας από τους οποίους κράταγε όπλο. Ανάγκασαν υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν την καρότσα του αυτοκινήτου με το πολύτιμο φορτίο.

Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, οι ληστές έφυγαν με περίπου 750 κιλά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα και πήραν δύο εργαζόμενους ομήρους ενώ ακόμη διαφεύγουν τη σύλληψη. Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία. Δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους ομήρους.

Το αεροδρόμιο Γκουαρούλιος διαχειρίζεται η GRU Airport, μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η Invepar, η Airports Company South Africa και η Infraero, η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση διαχείρισης αερολιμένων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM