Κινέζικο Πανεπιστήμιο απαγόρευσε τα Χριστούγεννα

Κινέζικο Πανεπιστήμιο απαγόρευσε τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
1

Χαρακτηρίζοντας τα Χριστούγεννα ως μία κιτς ξένη γιορτή, η οποία δεν ταιριάζει με τις παραδόσεις της Κίνας, ένα Πανεπιστήμιο στην πόλη Σιάν απαγόρευσε τον εορτασμό τους. Υποχρέωσε επίσης τους φοιτητές του να παρακολουθήσουν προπαγανδιστικές ταινίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing News, το "Modern College of Northwest University" τοποθέτησε πανό στην πανεπιστημιούπολη, τα οποία έγραφαν "Να προσπαθήσετε ώστε να γίνετε έξοχοι γιοι και έξοχες κόρες της Κίνας, αντιταχθείτε στις κιτς γιορτές της Δύσης" και "Αντισταθείτε στην εξάπλωση της δυτικής κουλτούρας".

Ένας από τους φοιτητές δήλωσε στην εφημερίδα ότι θα τιμωρούνταν όσοι δεν παρακολουθούσαν μία υποχρεωτική προβολή προπαγανδιστικών ταινιών διάρκειας τριών ωρών. Οι καθηγητές βρίσκονταν στις εξόδους, προκειμένου να μην αφήσουν τους φοιτητές να φύγουν. Σύμφωνα με άλλους σπουδαστές, στις ταινίες περιλαμβανόταν και μία σχετικά με τον Κομφούκιο.

Όπως αναφέρει η Guardian, μία επίσημη ιστοσελίδα που ανήκει σε μία από τις επιτροπές στο πανεπιστήμιο, που έχει συστήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα, κάλεσε τους φοιτητές να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στις παραδοσιακές γιορτές της Κίνας.

Τα Χριστούγεννα δεν αποτελούν επίσημη γιορτή στην Κίνα, όπου επικρατεί ο αθεϊσμός, αλλά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, ειδικά σε μητροπολιτικές περιοχές όπου νεαροί Κινέζοι τα γιορτάζουν, ανταλλάζουν δώρα και διακοσμούν τα σπίτια τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια