Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων κατά το Άγιο Έτος των καθολικών στην Ιταλία

Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων κατά το Άγιο Έτος των καθολικών στην Ιταλία Facebook Twitter
0

Για κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων κατά το 'Αγιο Έτος των καθολικών, που ξεκινά τον ερχόμενο Δεκέμβριο, μίλησε σήμερα ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Όλες οι ενδείξεις που έχουμε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, κάτι που μου επιβεβαιώθηκε και από αμερικανούς δημάρχους με τους οποίους μίλησα πρόσφατα- κάνουν αναφορά σε συγκεκριμένους κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ρώμη και στην Ιταλία», τόνισε ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

Ο Μαρίνο πρόσθεσε ότι «δεν έχει την δυνατότητα να υπερασπισθεί την πόλη του μόνον με την βοήθεια της τοπικής αστυνομίας».

Ο δήμαρχος της Ρώμης αναγνώρισε δε, ότι υπάρχουν αντικειμενικές καθυστερήσεις στην διοργάνωση του Αγίου Έτους των καθολικών, προσθέτοντας, όμως, ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι του έδωσε την διαβεβαίωση ότι την ερχόμενη εβδομάδα, με ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα λυθούν όλα τα σχετικά προβλήματα.

Ο Ινιάτσιο Μαρίνο, τέλος, δηλώνει στην Κορριέρε ότι «στην Ρώμη βρήκε ένα σάπιο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα» με ένα πολιτικό σύστημα προσηλωμένο στις μπίζνες και στην συλλογή ψήφων. Θεωρεί, όμως, ότι με την στήριξη του πρωθυπουργού θα καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια -αρχίζοντας από την αποκομιδή απορριμμάτων και τα προβλήματα στα δημοτικά μέσα μεταφοράς- που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM