Κίνα: Θανατική ποινή σε Καναδό για διακίνηση ναρκωτικών

Κίνα: Θανατική ποινή σε Καναδό για διακίνηση ναρκωτικών Facebook Twitter
0

Η ποινή του θανάτου που επιβλήθηκε πρωτοδίκως σε Καναδό που καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών, τον Ρόμπερτ Λόιντ Σέλενμπεργκ, επικυρώθηκε σήμερα από κινεζικό εφετείο, με φόντο τη συνεχιζόμενη διπλωματική κρίση μεταξύ του Πεκίνου και της Οτάβας.

Η απόφαση αυτή καταγράφεται ενώ αναμένεται, πιθανότατα αύριο, η απαγγελία της ετυμηγορίας κινεζικού δικαστηρίου για τον Καναδό υπήκοο Μάικλ Σπέιβορ, που κατηγορείται για κατασκοπεία.

Η σύλληψή του στην Κίνα, λίγο καιρό μετά από τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή της Huawei στον Καναδά (κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ) έβαλε φωτιά στις διμερείς σχέσεις.

Ο πρεσβευτής του Καναδά στο Πεκίνο, ο Ντόμινικ Μπάρτον, τόνισε μετά την ετυμηγορία του εφετείου ότι την καταδικάζει και κάλεσε να επιδειχθεί επιείκεια. Αποκάλεσε αυθαίρετο τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλεται η θανατική ποινή από την κινεζική δικαιοσύνη.

Ο κ. Μπάρτον εκτιμά ακόμη πως η σημερινή απόφαση του κινεζικού εφετείου «δεν αποτελεί σύμπτωση», καθώς η υπόθεση της Μενγκ Ουάνγκζου, της οικονομικής διευθύντριας της Χουάγουεϊ, έχει φθάσει παράλληλα σε κρίσιμο σημείο στον Καναδά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ