Η κινεζική εκδοχή του TikTok, το Douyin ανακοίνωσε ότι τα παιδιά θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη εφαρμογή έως και 40 λεπτά τη μέρα. 

 

Οι κανόνες θα ισχύουν για χρήστες κάτω των 14 ετών, οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί χρησιμοποιώντας τα πραγματικά τους ονόματα και η χρήση των 40 λεπτών θα μπορεί να γίνει από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

 

Η Bytedance στην οποία ανήκει το Douyin ανακοίνωσε στο πλαίσιο αυτό, τη «νεανική λειτουργία» για τη χρήση της εφαρμογής της. 

 

Σύμφωνα με τη συμφωνία χρήστη του Douyin, δεν υπάρχει ελάχιστη ηλικία για είσοδο στην πλατφόρμα, αλλά για τους κάτω των 18 ετών πρέπει να υπάρχει συγκατάθεση ενός νόμιμου κηδεμόνα. 

 

Νέο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών πειραμάτων, εκθέσεων μουσείων και ιστορικών αναλύσεων έχει ήδη εισαχθεί από το Douyin στο πλαίσιο της νεανικής λειτουργίας.

 

«Ναι, είμαστε πιο αυστηροί με τους εφήβους. Θα εργαστούμε σκληρότερα για να παρέχουμε ποιοτικό περιεχόμενο, ώστε οι νέοι να μάθουν για τον κόσμο», ανέφερε η εταιρεία. 

 

Τον περασμένο μήνα, στα παιδιά κάτω των 18 ετών απαγορεύτηκε να παίζουν βιντεοπαιχνίδια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και το παιχνίδι τους περιορίστηκε σε μία μόνο ώρα τις Παρασκευές, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

 

Τον Φεβρουάριο, απαγορεύτηκε  στα παιδιά να παίρνουν μαζί το κινητό τους στο σχολείο. 

 

Με πληροφορίες από BBC