ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

Κίνα: Πρόστιμο σε blog επειδή έγραψε πως κτίρια που σχεδίασε η Ζάχα Χαντίντ έχουν κακό φενγκ σούι

Κίνα: Πρόστιμο σε blog επειδή έγραψε πως κτίρια που σχεδίασε η Ζάχα Χαντίντ έχουν κακό φενγκ σούι Facebook Twitter
0

O διαχειριστής ενός blog στην Κίνα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 29.000 δολαρίων για δυσφήμηση σε εταιρεία real estate. Η συγκεκριμένη απόφαση δικαστηρίου αφορά κείμενο που έλεγε πως ένα κτιριακό συγκρότημα στο Πεκίνο έχει «αρνητική ενέργεια».

Tο κτιριακό συγκρότημα είχε σχεδιαστεί από τη διάσημη Ιρακινή- Βρετανίδα αρχιτέκτονα, Ζάχα Χαντίντ, η οποία πέθανε το 2016.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο WeChat τον περασμένο Νοέμβριο. Ανέφερε πως ένα κτιριακό συγκρότημα στο Πεκίνο έφερε ατυχία στους ενοικιαστές του επειδή δεν σεβόταν τις αρχές του φενγκ σούι. 

Το φενγκ σούι είναι ένα σύνολο τεχνικών και απόψεων προερχόμενων από την αρχαία Κίνα που σαν σκοπό έχει να μεγιστοποιήσει την ενέργεια ενός χώρου σε θέματα καλοζωίας, υγείας και τύχης για όσους τον χρησιμοποιούν.

Αν και η δημοτικότητα έχει μειωθεί ακόμα στην Κίνα είναι αρκετά διαδεδομένο ως μέθοδος για να αξιολογήσεις ένα σπίτι. 

Το κείμενο αφορούσε ένα συγκρότημα τριών κτιρίων τα οποία μοιάζουν με μεγάλα στρογγυλά βότσαλα. Το συγκρότημα βρίσκεται βορειοανατολικά του Πεκίνου και ανήκε στην εταιρεία Soho China.  

Το άρθρο συνέκρινε τα κτίρια με «νεφρά γουρουνιού» και προέβλεπε πως οι εταιρείες που φιλοξενούνται σε αυτό θα καταρρεύσουν. 

Σύμφωνα με το blog, το οποίο συμβούλευε τους ενοικιαστές να εγκαταλείψουν το κτίριο, η απόδειξη πως αυτές οι «αλλόκοτες» κατασκευές προκαλούν αρνητική ενέργεια είναι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες που φιλοξενούνται εκεί. 

Πριν το κείμενο αφαιρεθεί είχαν προλάβει να το δουν πάνω από 100.000 άνθρωποι.  

Η εταιρεία real estate στη δικαστική προσφυγή της ανέφερε πως το blog είχε αρνητικές επιπτώσεις στην επιχείρηση. 

Το δικαστήριο του Πεκίνου δέχθηκε την προσφυγή, αποφασίζοντας πως οι «προλήψεις» του φενγκ σούι χρησιμοποιήθηκαν για να δυσφημιστεί η εταιρεία real estate.

Η απόφαση ορίζει πρόστιμο ύψους 200.000 γιουάν (26.400 ευρώ) στην εταιρεία που διαχειρίζεται το blog καθώς και την υποχρέωση να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. 

Διεθνή
0

ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ