Οι γονείς των οποίων τα παιδιά επιδεικνύουν «πολύ κακή συμπεριφορά» ή διαπράττουν αδικήματα ενδέχεται να βρεθούν ενώπιον τιμωρίας, όπως προβλέπει προτεινόμενος νόμος στην Κίνα

 

Στο προσχέδιο νόμου για την προώθηση της οικογενειακής εκπαίδευσης, οι κηδεμόνες θα δέχονται επίπληξη ή θα θα υποχρεώνονται παρακολουθούν ειδικά προγράμματα, στην περίπτωση που οι εισαγγελείς διαπιστώσουν κακή ή παραβατική συμπεριφορά στα παιδιά που έχουν υπό τη φροντίδα τους. 

 

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι κακής συμπεριφοράς των νέων και η έλλειψη εκπαίδευσης ή ακατάλληλης οικογένειας είναι από τους βασικούς» αναφέρει ο Ζανγκ Τιεγουέι, εκπρόσωπος της αρμόδιας νομοθετικής επιτροπής. 


Το προσχέδιο νόμου που θα εξεταστεί αυτήν την εβδομάδα, θα προτρέπει τους γονείς να προγραμματίζουν χρόνο για την ξεκούραση, το παιχνίδι και την άσκηση των παιδιών τους. 


Τους τελευταίους μήνες, το υπουργείο Παιδείας έχει περιορίσει τις ώρες gaming για τους ανηλίκους, επιτρέποντας τα online games μόλις για μία ώρα κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. 

 

Επιπλέον, έκοψε τις εργασίες στο σπίτι και απαγόρευσε την εκτός ωραρίου διδασκαλία κατά τη διάρκεια αργιών και Σαββατοκύριακων, εν μέσω ανησυχίας για το βαρύ πρόγραμμα των ήδη πιεσμένων παιδιών. 

 

Την ίδια ώρα, η Κίνα καλεί τους νέους Κινέζους να είναι λιγότερο «θηλυπρεπείς» και περισσότερο «αρρωνωποί»

 

Μέσω της «Πρότασης για την Αποτροπή της Θηλυκοποίησης των Νέων Αγοριών» που εκδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, το υπουργείο Παιδείας κάλεσε τα σχολεία να προωθήσουν αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο. 


Με πληροφορίες από CNN