Κίνα: Το Πεκίνο τίθεται υπέρ της ενότητας της Ισπανίας

Κίνα: Το Πεκίνο τίθεται υπέρ της ενότητας της Ισπανίας Facebook Twitter
0

Η Κίνα εξέφρασε σήμερα τη στήριξή της στην προσπάθεια της ισπανικής κυβέρνησης να διατηρήσει την εθνική ενότητα.


«Η στάση της Κίνας στο θέμα αυτό είναι συνεπής και ξεκάθαρη. Η Κίνα το θεωρεί εσωτερικό θέμα της Ισπανίας και κατανοεί και στηρίζει την προσπάθεια της ισπανικής κυβέρνησης να διατηρήσει την εθνική ενότητα, την αλληλεγγύη και την εδαφική ακεραιότητα», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεκίνο.


«Η Κίνα αντιτίθεται σε κινήσεις για το διαχωρισμό της χώρας και την παραβίαση του κράτους δικαίου και πιστεύει ότι η Ισπανία είναι σε θέση να προστατεύσει την κοινωνική τάξη και τα δικαιώματα των πολιτών στο πλαίσιο των νόμων και των θεσμών», δήλωσε η Χούα.

Η Κίνα έχει αναπτύξει μια φιλική συνεργασία με την Ισπανία σε διάφορους τομείς με βάση τις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας και της μη παρέμβασης στα εσωτερικά θέματα, δήλωσε η εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόεδρος τουρκικής βουλής: Υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο και αυτή είναι η Ελλάδα

Διεθνή / Πρόεδρος τουρκικής βουλής: Υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο και αυτή είναι η Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας σχολίασε πως «αν η Τουρκία δεν είχε κάνει αυτή την επέμβαση, ο τουρκοκυπριακός λαός θα είχε αντιμετωπίσει μια γενοκτονία»
LIFO NEWSROOM
Παραίτηση Μπάιντεν: Ο Μακρόν τον επαινεί για το «θάρρος» και την «αίσθηση καθήκοντος»

Διεθνή / Παραίτηση Μπάιντεν: Ο Μακρόν τον επαινεί για το «θάρρος» και την «αίσθηση καθήκοντος»

Επιστολή του Γάλλου προέδρου στον Αμερικανό ομόλογό του, μετά την παραίτησή του από την εκλογική μάχη - Οι «ιστορικές σχέσεις» ΗΠΑ - Γαλλίας ελπίζω να διατηρηθούν, αναφέρει ο Μακρόν
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ