Κίνα, Ιαπωνία και Ν. Κορέα ενώνουν δυνάμεις ενόψει των επερχόμενων Ολυμπιακών αγώνων

Κίνα, Ιαπωνία και Ν. Κορέα ενώνουν δυνάμεις ενόψει των επερχόμενων Ολυμπιακών αγώνων Facebook Twitter
0

Συνασπισμός δυνάμεων μεταξύ Νότιας Κορέας, Ιαπωνίας και Κίνας για την επιτυχή διεξαγωγή των επερχόμενων Ολυμπιακών αγώνων, συμφωνήθηκε στη συνάντηση των υπουργών αθλητισμού των τριών ασιατικών χωρών.

Οι τρεις υπουργοί συναντήθηκαν στη Πιεονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, η οποία θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 2018, ενώ το Τόκιο θα διοργανώσει τους θερινούς Ολυμπιακούς το 2018 και το Πεκίνο τους χειμερινούς του 2020.


Οι τρεις υπουργοί υπέγραψαν τη διακήρυξη της Πιεονγκτσάνγκ, σύμφωνα με την οποία οι τρεις αυτές χώρες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καλύτερη διοργάνωση των αγώνων αυτών τα επόμενα χρόνια. Συμφωνήθηκε, μετά το διήμερο των συζητήσεων, να υπάρξει στενή συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και την καταπολέμηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών.


«Η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Κίνα είναι από τους αρχαιότερους γείτονες στην ανθρώπινη ιστορία. Και οι τρεις χώρες, με τη σπουδαία ιστορία τους, έχουν κοινές ιδεολογικές και πολιτιστικές ρίζες και αποφάσισαν να συνεργαστούν στενά για την επιτυχία των επόμενων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Δεσμευτήκαμε πως θα κάνουμε τα πάντα για την επιτυχία των αγώνων αυτών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η διακήρυξη της Πιεονγκτσάνγκ, την οποία υπέγραψαν οι τρεις υπουργοί των ασιατικών χωρών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ