Κίνα: Εκτελέστηκε άνδρας που έβαλε φωτιά στην πρώην σύζυγό του σε live streaming στα social media

Κίνα: Εκτελέστηκε άνδρας που έβαλε φωτιά στη γυναίκα του ενώ έκανε live streaming στα social media Facebook Twitter
0

Κινέζος εκτελέστηκε μετά την καταδίκη του για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του. Το θύμα έκανε lives treaming στα social media όταν ο θύτης της έβαλε φωτιά, οδηγώντας τη σε βίαιο θάνατο. 

Το λαϊκό δικαστήριο της αυτόνομης θιβετιανής και τσιάνγκ νομαρχίας Νγκάουα, επιβεβαίωσε την εκτέλεση του Tang Lu.

Ο Tang έβαλε φωτιά στην πρώην σύζυγό του τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ εκείνη έκανε live streaming στο Douyin, την κινεζική έκδοση του TikTok που διαχειρίζεται η ίδια μητρική εταιρεία. Η 30χρονη γυναίκα, γνωστή στο διαδίκτυο ως Lhamo, αναρτούσε περιεχόμενο από την καθημερινότητά της. Ήταν Θιβετιανή και συνήθιζε να φορά παραδοσιακές φορεσιές. 

Πέθανε από τα τραύματά της λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση σε βάρος της.

Η αδελφή της Lhamo αποκάλυψε στην εφημερίδα Paper, μέσο ενημέρωσης με έδρα τη Σαγκάη, ότι η 30χρονη έπεφτε θύμα ενδοοικογενειακής βίας για χρόνια πριν τελικώς αποφασίσει να ζητήσει διαζύγιο. 

Ο δράστης συνελήφθη λίγες μέρες μετά τη δολοφονία και είχε καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία, όμως δεν έγινε δεκτή. 

Το τελευταίο διάστημα επικρατούσε ιδιαίτερη αναταραχή στο διαδίκτυο γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας, με πολίτες να εκφράζουν την έντονη κριτική τους για τη νομοθεσία γύρω από τα διαζύγια, μεταξύ άλλων. 

Hashtags όπως το #LhamoAct, που ζητούσε νόμους που να επιτρέπουν στα θύματα ένα αυτόματο διαζύγιο, εξαπλώθηκαν αλλά σύντομα λογοκρίθηκαν. 

Με πληροφορίες από Guardian

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM