Κίνα: 22 νέα κρούσματα από κορωνοϊό - Όλα εισαγόμενα λέει το υπουργείο Υγείας

Κίνα: 22 νέα κρούσματα από κορωνοϊό - Όλα εισαγόμενα λέει το υπουργείο Υγείας Facebook Twitter
Κίνα: 22 νέα κρούσματα από κορωνοϊό - Όλα εισαγόμενα λέει το υπουργείο Υγείας (EPA/Αρχείο)
0

Για τον εντοπισμό 22 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού το περασμένο 24ωρό έκανε λόγο το υπουργείο Υγείας της Κίνας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «εισαγόμενα» και όχι εγχώρια.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοινώνει ότι δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης του κορωνοϊού.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Παράλληλα, εντοπίστηκαν άλλοι 17 ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού, έναντι 37 την προηγουμένη. Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει αυτού του είδους τις περιπτώσεις στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει.

Άλλοι 39 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν το προηγούμενο 24ωρο και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 595 ασθενείς, οι 27 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 84.871 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Με πληροφορίες του Reuters/Xinhua/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ